Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині з'явиться перший інклюзивний майданчик

Відомо, що дитячі ігрові майданчики корисні як для здоров’я так і для розвитку. В іграх діти вчаться приймати рішення, експериментувати, а що найголовніше здобувають комунікативні навички при спілкуванні з іншими дітьми

інклюзивний майданчик

Відомо, що дитячі ігрові майданчики корисні як для здоров’я так і для розвитку. В іграх діти вчаться приймати рішення, експериментувати, а що найголовніше здобувають комунікативні навички при спілкуванні з іншими дітьми. Таким чином дитячі спортивні майданчики – це ідеальне місце для гармонійного фізичного і психологічного розвитку дитини. 

Досить часто дітей з особливими потребами виключають з ігрових процесів піддаючи їх соціальній ізоляції. Як наслідок для них – це призводить до недостатньої кількості фізичних вправ та комунікації з однолітками. Всі ці фактори можуть обертатися підвищеною тривожністю, депресією, стресом та збільшити ризик захворювань.

Інклюзивні ігрові майданчики враховують потреби діток з інвалідністю і дозволяють гратися всім без виключення.

Як зазначає Олександр Кодола на своїй сторінці у Facebook, перші інклюзивні майданчики мають з'явитися в Ніжині і Носівці.

В Ніжині інклюзивний майданчик буде встановлено на території Дитячого навчального закладу №21 "Калинонька", що знаходиться за адресою: вулиця Шевченка, 102 а.


інклюзивний майданчик

інклюзивний майданчик

mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: