Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині зафіксували африканську чуму свиней

У приватному господарстві смт Козелець зафіксували випадок африканської чуми свиней. Там утримували 12 голів свиней різного віку, дві з яких днями захворіли. Вчора ввечері тварини загинули

Африканська чума, АЧС

У приватному господарстві смт Козелець зафіксували випадок африканської чуми свиней. Там утримували 12 голів свиней різного віку, дві з яких днями захворіли. Вчора ввечері тварини загинули.

Про цей факт власники повідомили фахівців місцевого управління Держпродспоживслужби.

На місце події одразу виїхали ветеринарні фахівці для відбору проб патологічного матеріалу, які відправили на аналіз до Державного науково-дослідного інституту лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у м. Київ. Згідно з результатами досліджень у пат-матеріалі виявлено ДНК-вірус, що підтверджує діагноз АЧС.

Наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області створено комісію для проведення епізоотичного розслідування та вжиття заходів щодо недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Розпорядженням головного державного ветеринарного інспектора на території приватного господарства смт Козелець встановлено карантин на території приватного господарства та введені обмежувальні заходи.

На місці події працюють ветеринарні фахівці. Наразі проводиться епізоотичне розслідування даного випадку та готуються матеріали до проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Козелецькій районній державній адміністрації.


Засідання ДНПК призначене на сьогодні – 20 жовтня, де буде розроблено і затверджено план заходів по ліквідації та недопущенню розповсюдження вірусу АЧС.

Детальна інформація про результати епізоотичного розслідування та засідання ДНПК буде повідомлена після його проведення.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: