Завантаження ...
banner
banner

Протидія корупції: перспективне завдання та реальні результати

Ніжинською міжрайонною прокуратурою 27.02.2015 відносно одного з керівників комунальних підприємств складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення

Ніжинською міжрайонною прокуратурою 27.02.2015 відносно одного з керівників комунальних підприємств складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів).

Вчинене правопорушення полягає в тому, що особа, відносно якої складено протокол, являючись керівником комунального підприємства, усупереч ст. 14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», при прийнятті рішень про преміювання підпорядкованих працівників неодноразово здійснила виплати грошових винагород своїй дочці, а також особі, з якою вони спільно проживають та пов’язані спільним побутом, не повідомивши безпосереднього керівника про наявність конфлікту інтересів, що полягає в суперечності між службовими повноваженнями керівника підприємства та майновими інтересами близьких осіб.
 
Керівнику комунального підприємства загрожує штраф у розмірі від 170 до 2550 гривень, а також звільнення з займаної посади та стягнення грошових коштів у розмірі, що відповідає неправомірно виплаченій близьким особам грошовій винагороді, яка загалом складає близько 7,5 тис. грн.
 
Справа за складеним протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення буде розглядатися Ніжинським міськрайонним судом Чернігівської області.
 
Судовий розгляд є гласним та відкритим.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: