Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відкрили навчально-практичний центр зварювальних технологій

У квітні 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив постанову щодо розподілу 100 мільйонів гривень, передбачених Держбюджетом на створення 50 навчально-практичних центрів

Зварювальники, газета Вісті


У квітні 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив постанову щодо розподілу 100 мільйонів гривень, передбачених Держбюджетом на створення 50 навчально-практичних центрів.

Нові навчально-практичні центри будуть відкриті на базі професійно-технічних навчальних закладів та готуватимуть робітників за чотирма напрямами.

Зокрема, заплановано створити: 9 НПЦ з механічної обробки металу, 25 НПЦ зварювальних технологій, 15 НПЦ електротехнічних технологій, 1 НПЦ з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

Також на засіданні уряду було підтримано проект закону, що передбачає впровадження регіонального замовлення на робітничі кадри.

14 листопада на базі Ніжинського рофесійного аграрного ліцею Чернігівської області  відбулося урочисте відкриття Регіонального навчально-практичного центру зварювальних технологій.

В регіональному центрі для набуття практичних навичок створені навчальні місця, устатковані австрійським обладнанням (ПП «Фроніус») та тренажерами для оволодіння різними видами зварювальних робіт. Для закупівлі обладнання в даний центр буди використані кошти самого навчального закладу, а також кошти з Державного та обласного бюджетів.

В закладі обладнали навчальні місця для теоретичної та практичної підготовки студентів із застосуванням найсучасніших комп’ютерних технологій та обладнання. Ремонтні роботи по реконструкції приміщень виконувало ніжинське підприємством ТОВ «Метекол».

Після офіційного відкриття, з промовами, нагородженнями грамотами та подяками працівників Ніжинського професійного аграрного ліцею, які брали участь у створенні Центру, було урочисто перерізано стрічку, далі гості ознайомилися з роботою Центру.

В області вже діє три таких навчально-практичні центри, які здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітників за новітніми технологіями із застосуванням сучасних матеріалів, обладнання та інструментів, а також сприяють налагодженню ефективного зв’язку між підприємствами, виробниками та ПТНЗ.



















































За матеріалами газеті «Вісті». Тетяна Марченко
Фото автора

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: