Завантаження ...
banner
banner

Ніжинським перевізникам відшкодовують 2,4 мільйони гривень за пільговиків

15 листопада на черговому засіданні виконавчого комітету розглядали три рішення "Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним

перевізники, відшкодування, пільговики, перевезення

15 листопада на черговому засіданні виконавчого комітету розглядали три рішення "Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в місті Ніжині" за червень, липень і серпень 2018 року.

Як було повідомлено, з загальної кількості пасажирів у Ніжині 15% складають пільговики. Перевізникам мають відшкодувати 2 мільйони 700 тисяч грн за рік, проте перевізники зробили знижку і погодились на 2 млн. 400 тис. грн на рік.

Відшкодувати витрати перевізників за пільгове перевезення будуть за рахунок цільової Програми "Турбота".

Згідно проектів рішення, за три місяці літа ТОВ "Пассервіс" на пільгових умовах перевіз 322 тис. 417 пасажирів. За це перевізник отримає 440 тис. 690 грн 50 коп. Суму відшкодувань розраховували на основі заяв перевізників.

Приватне підприємство "Омнімбус Н" за три місяці літа на пільгових умовах перевезло 117 тис 140 пасажирів. За це отримає 159 тис. 309 грн. 

Нагадуємо, що ТОВ "Пассервіс" здійснює перевезення на маршрутах №: 7, 14, 39, 15, 4. ПП "Омнімбус Н" - це маршрути № 1, 2, 5, 16. На маршрутах № 11, 12, 13 перевезення мають здійснювати "Пассервіс" і "Омнімбус Н".

ФОП "Супруненко І.В." здійснює перевезення на маршруті № 8 і заяви на відшкодування перевезень пільговиків не подавав.

Також на засіданні виконкому один із членів виконавчого комітету згадав про те, що і тариф на проїзд підвищили, і кошти за перевезення пільгової категорії населення виплачуємо, а якість перевезень у Ніжині не покращується. 

Старі неприбрані маршрутки і автобуси, недотримання графіка руху, мала кількість транспорту зранку і ввечері, коли людей найбільше, ситуація з маршрутом № 13 і тому подібне.

Міська влада покладає надію на оптимізацію маршрутів, новий конкурс на здійснення перевезень за новими вимогами і стандартами. А поки що, звичайні ніжинці їздять у маршрутках, як рибини в консервній банці, чи чекають на громадський транспорт більше 30 хвилин на зупинці, або і взагалі йдуть додому пішки.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: