Завантаження ...
banner
banner

Латвійський посол відвідав Ніжин

Напередодні сторіччя проголошення "Акта про незалежність" Латвійської республіки до Ніжина з офіційним візитом завітав Надзвичайний та повноважний посол Латвії в Україні Юріс Пойканс

Юріс Пойканс, посол, латвія

Напередодні сторіччя проголошення "Акта про незалежність" Латвійської республіки до Ніжина з офіційним візитом завітав Надзвичайний та повноважний посол Латвії в Україні Юріс Пойканс.

Гостя з братньої республіки зустрічали міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, помічник-консультант народного депутата Олександра Кодоли Тамара Стратілат.

Юріс Пойканс побував на могилі видатного латвійського митця Юліса Феддерса, який тривалий час жив та працював в Ніжині, ознайомився з експозицією картинної галереї Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя.

- Юліс Феддерс - наш земляк, митець, який працював у вас в Ніжині. Тож для мене велика честь побувати в Ніжині, вшанувати пам’ять видатного латвійця, – зазначив посол Латвії в Україні Юріс Пойканс. – Я щиро вдячний ніжинцям, міській владі, які шанують нашого латвійського земляка. Є домовленість, що влітку ми допоможемо в облаштуванні території навколо поховання Юліса Феддерса.

Пан посол відзначив історичну цінність Ніжина, його туристичну привабливість, адже знаходиться місто неподалік Києва, що дуже зручно. Він впевнений, що дружні та партнерські стосунки між Ніжином і Латвійською республікою будуть розвиватися і міцнішати.

Юріс Пойканс, посол, латвія

Юріс Пойканс, посол, латвія


Міська газета "Вісті"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: