Завантаження ...
banner
banner

Юні фітодизайнери з Ніжина зайняли перше місце на обласному конкурсі

8 грудня у Чернігові на базі Вищого професійного училища побутового обслуговування проходив обласний дитячий конкурс із фітодизайну «Зимові фантазії», організований Управлінням освіти та науки Чернігівської

фітодизайн, конкурс, перемога

8 грудня у Чернігові на базі Вищого професійного училища побутового обслуговування проходив обласний дитячий конкурс із фітодизайну «Зимові фантазії», організований Управлінням освіти та науки Чернігівської обласної державної адміністрації та Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді. 

Конкурс проводився за двома віковими категоріями. У обласних змаганнях юних флористів взяли участь команди ЗХК «Фітодизайн» (керівник Л.Б. Петренко) Ніжинського БДЮ у молодшій віковій категорії (9 – 13 років) та гуртка «Дизайн» (керівник Пасечніченко О. В.) Ніжинської СЮТ у старшій віковій категорії (14 – 17 років). 

Протягом чотирьох годин конкурсанти мали власноруч (без допомоги дорослих) створити дві роботи в молодшій віковій категорії на тему «Чарівне Різдво» (настільна композиція зі свічкою, флористичний десерт «Смак Різдва»), в старшій віковій категорії на тему «Зимове натхнення» (інтер’єрна композиція, композиція у формі серця), які були б оформлені як єдине художнє рішення.

По закінченню кожен учасник презентував свою конкурсну роботу представникам ЗМІ, широкому загалу споглядачів та поважним членам журі.

Неперевершені роботи талановитих дівчат, вихованок гуртка «Дизайн» СЮТ Крістіни Пехової (учасниця) та Каріни Калашник (асистентка) на обласному дитячому конкурсі з фітодизайну «Зимові фантазії» високо оцінило журі – І місце!

Цій яскравій перемозі передувала велика копітка підготовча робота, напружені творчі пошуки, випробування та хвилювання, що закономірно й призвело до відмінного результату.
 
Вправно впоралися з поставленими завданнями й п’ятеро 9-ти й 10-тирічних юних флористів ЗХК «Фітодизайн» НБДЮ, що стали не лише дебютантами конкурсу, але й його наймолодшими учасниками. Дипломи «За вдалий дебют» отримали: Герасименко Аліна, Пархоменко Кароліна, Чирка Крістіна. Спеціальною відзнакою журі «За оригінальність» нагороджені Жовтобрюх Дар’я та Канюка Ярослав. 

Однак найголовнішим є те, що діти отримали неоціненний досвід роботи в команді, навчилися безлічі «флористичних секретів» під час спілкування зі старшими однодумцями-професіоналами та участі в майстер-класах. 

Щиро вітаємо юних ніжинських майстрів з фітодизайну, їх наставниць та невтомних натхненниць Олену Владиславівну Пасечніченко та Ларису Борисівну Петренко з цим значним досягненням, успішним втіленням власних творчих задумів. Бажаємо подальших звершень, наснаги на нові вражаючі зимові, а також чудові весняні, літні й осінні фантазії.

фітодизайн, конкурс, перемога

фітодизайн, конкурс, перемога

фітодизайн, конкурс, перемога

фітодизайн, конкурс, перемога

фітодизайн, конкурс, перемога

фітодизайн, конкурс, перемога

фітодизайн, конкурс, перемога

фітодизайн, конкурс, перемога

фітодизайн, конкурс, перемога

фітодизайн, конкурс, перемога

Яременко Н. Г., методист СЮТ
Прудько В. О., зав. методичним відділом НБДЮ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: