Завантаження ...
banner
banner

Суперфінал конкурсу "Найрозумніший учень Ніжина"

11 лютого пройшов п'ятий ювілейний загальноміський конкурс «Найрозумніший учень Ніжина», організований, як і попередні, Управлінням освіти Ніжинської міської ради та молодіжною громадською організацією «Інтелектуальний клуб «Кліо»».

11 лютого пройшов п’ятий ювілейний загальноміський конкурс «Найрозумніший учень Ніжина», організований, як і попередні, Управлінням освіти Ніжинської міської ради та молодіжною громадською організацією «Інтелектуальний клуб «Кліо»». 

За ці п’ять років змінювались учасники, члени журі та ведучі, удосконалювались правила, ускладнювались запитання. Але незмінними залишалися атмосфера гри, безкомпромісність, емоційність та непередбачуваність. Незмінним є і місце проведення конкурсу – актова зала школи № 15.

27 січня 2011 року у цій залі вперше було проведено кастинг конкурсу, а 10 лютого 2011 року – відбулась перша гра. Мабуть, тоді ніхто і не здогадувався тоді, що це був початок 5-річного марафону, у якому взяли участь більше 700 учасників – учнів навчальних закладів міста Ніжин. Детально про всі перипетії змагань, про завдання і курйози можна прочитати у щорічнику молодіжної громадської організації «Інтелектуальний клуб «Кліо». Але слід зазначити, що за 5 років лише 20 учасників з понад 700 ставали переможцями цього змагання. Шестеро з них уже закінчили школу і стали студентами провідних вузів країни. Це ще раз доводить, що назва конкурсу цілком відповідає його змісту. І звання «Найрозумнішого учня Ніжина», здобутого у ході гри, підтверджується ходом життя…
 
На честь 5-річного ювілею 11 березня 2015 року у школі № 15 було організовано шоу-програму "Найрозумніший учень Ніжина: суперфінал". Ведуча гри – Рябцева Оксана (педагог-організатор школи №2) – урочисто відкрила захід, нагадала його історію, привітала учасників та гостей. Слід відмітити і яскраві музичні номери, підготовлені учнями школи №15. Але найголовнішим дійством, безперечно, були змагання.


Змагалися кращі з кращих – переможці минулих сезонів, які ще є школярами:
1. Найрозумніша 7-класниця 2013 року – Литовчак Вікторія (школа №2);
2. Найрозумніша 7-класниця 2015 року – Ярмоленко Софія (школа №15);
3. Найрозумніший 6-класник 2014 року – Бублик Юрій (школа №1);
4. Найрозумніша 8-класниця 2015 року – Чепуль Олеся (школа №1);
5. Найрозумніший 7-класник 2014 року – Томек Ярослав (школа №1); 
6. Найрозумніший 6-класник 2011 року – Чумак Єгор (школа №7); 
7. Найрозумніший 7-класник 2012 року і найрозумніший 10-класник 2015 року – Телефус Ілля (школа №10 та міський ліцей);
8. Найрозумніший 10-класник 2014 року – Ліпейко Андрій (школа № 15);
9. Найрозумніший 8-класник 2012 року, один з організаторів змагань – Хоменко Павло (гімназія №16 та міський ліцей);
10. Найрозумніший 8-класник 2013 року і найрозумніший 9-класник 2014 року – Хондога Владислав (гімназія №16 та міський ліцей);

І два суперрекордсмени конкурсу, які вже ТРИЧІ ставали «найрозумнішими»:

11. Переможець 2012, 2014, 2015 років – Нагорний Дмитро (школа №10);
12. Переможець 2011, 2013, 2015 років – Лихута Олександр (гімназія №16).
 
Уже перший раунд Суперфіналу мав «відсіяти» половину учасників. Але після 18 обов’язкових мультимедійних запитань журі змогла визначити лише трьох півфіналістів з шести. Несподівано для усіх старшокласників лідерство захопив учень 7 класу Бублик Юрій. Компанію йому склали В. Хондога та О. Лихута Інша трійка півфіналістів визначилася лише після останнього додаткового запитання: С. Ярмоленко, Д. Нагорний, І. Телефус. 

У півфіналі учасникам потрібно було за хвилину дати якомога більше відповідей на запитання однієї з категорій. І тут продемонстрували свої найкращі якості фаворити змагань О. Лихута та Д. Нагорний, які не залишили шансів своїм суперникам, набравши 29 та 26 балів відповідно. Третім фіналістом з результатом 18 балів став І. Телефус.
 
У фіналі учасники відповідали на запитання зі своїх спеціальних тем, які вони повідомили організаторам заздалегідь. Найцікавішою була тема І. Телефуса– «Історія створення льодяників «Чупа-Чупс», але, на жаль, вона виявилася і найскладнішою. О. Лихута відповідав на запитання про художника Едуарда Мунка, а Д. Нагорний– про футболіста Хамеса Родрігеса. Щоправда, у ході фіналу учасникам доводилось відповідати і на запитання тем суперників, і на загальні запитання.

А найбільш вдало це зумів зробити учень 9 класу школи №10 Нагорний Дмитро, який і став переможцем Суперфіналу «Найрозумніший учень Ніжина» (результати: Нагорний – 13 балів, Лихута – 12 балів, Телефус – 8 балів). 

Нагорний Дмитро
Переможець суперфіналу "Найрозумніший учень Ніжина"

Від організаторів переможець отримав Кубок Суперфіналу у вигляді сови, а від Ніжинської міської ради подарунки у вигляді солодких призів та почесної грамоти за підписом міського голови А.В.Лінника. 
 
Окрім того, почесними грамотами, які вручав заступник міського голови О.Г.Баранков, з нагоди 5-річного ювілею конкурсу були нагороджені його засновники та незмінні організатори: О.В. Лісовець (керівник МГО «Інтелектуальний клуб «Кліо»), В.М. Сурков (керівник інтелектуального клубу «Гра» Ніжинського міського ліцею), О.О. Ткачун-Пузін та Л.І. Іващенко (методисти методичного комітету управління освіти Ніжинської міської ради), Т.Ф. Бассак (начальник відділу у справах сім’ї та молоді Ніжинської міської ради), Н.А. Ямпольська (заступник директора з виховної роботи школи №15). 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: