Завантаження ...
banner
banner

Інтерв'ю з обласним прокурором Дмитром Чібісовим

Вчора, 17 березня у Ніжин з робочим візитом завітав Чернігівський обласний прокурор Чібісов Дмитро Олегович. Ми не могли не скористатися можливістю, і задали йому кілька запитань стосовно найбільш резонансних справ, що зараз розслідуються у Ніжині.

Дмитро Чібісов, прокурор
Чернігівський обласний прокурор Дмитро Чібісов

Вчора, 17 березня у Ніжин з робочим візитом завітав Чернігівський обласний прокурор Чібісов Дмитро Олегович. Ми не могли не скористатися можливістю, і задали йому кілька запитань стосовно найбільш резонансних справ, що зараз розслідуються у Ніжині.

– Однією з найбільш резонансних справ останнього часу  є відкрита у лютому  справа про надсилання тітушок на Антимайдан з Ніжина. Як сьогодні йде розслідування цієї справи?
 
– Це дійсно одне з найбільш резонансних розслідувань. Повну картину розкрити не можу, іде слідство і багато чого розголошувати ще зарано. Тим не менше за останні півтора місяці у цій справі зібрано матеріалів у рази більше ніж за весь за рік до цього, є і адміністративні справи, є і кримінальні. Робота у цьому напрямі, розcлідування активно продовжуються.
 
– Ще однією болючою темою залишається боротьба з корупцією. У Ніжині, наприклад порушено справу проти одного з керівників БТІ. Як іде це розслідування?
 
– Ця справа вже передана до суду, відбулося два слухання і на 27 березня призначено чергове. Інформацію про справу ми оприлюднюємо, залучаємо громадськість, крім того засідання проводиться повністю відкрито. Відвідати дане судове засідання можна було 11 березня, чим і скористалися дехто з ніжинців та представники ЗМІ
 
Чи ведуться ще якісь розслідування корупційного характеру?

– На даний час по області ведеться багато справ корупційного характеру, які передбачають, як адміністративні, так і кримінальні покарання. Про всі розповідати не можу адже вони знаходяться на стадії ведення слідства. Найбільш значні — справи проти чиновників обласного масштабу, службовців міграційної служби та МЧС, де зафіксовано отримання хабаря у особливо великих розмірах.
 
– Минулого тижня громадська організація “Ніжинське антикорупційне бюро” оприлюднила інформацію про викриття корупційної схеми у місцевому паспортному столі. Підприємство ДП “Документ” надавало населенню платні послуги, які паспортний стіл мав надавати безкоштовно. Як триває розслідування цієї справи?
 
На це запитання дав відповідь прокурор Ніжина Сергій Гаврилюк. Він зазначив, що “Антикорупційне бюро” дійсно виявило факт надання послуг ДП “Документ”, яке на державному рівні від надання таких послуг було усунуто ще минулого року. Причому діяльність цього підприємства стосується не лише Ніжина, а всієї області, адже подібні організації діяли і, мабуть до цього часу діють, у паспортних столах усіх районних центрів. Наразі громадська організація готує документи для офіційного подання до прокуратури, а поки що розслідування не розпочато.

Після почутого Дмитро Чібісов дав вказівку починати перевірку не чекаючи офіційного звернення, адже сам факт правопорушення зафіксовано.
 
– Дмитро Олегович, як часто ви відвідуєте Ніжин, коли ще можна буде жителям нашого міста до вас звернутися з проханням?
 
– Взагалі з громадянами я намагаюсь спілкуватися якомого частіше. Зараз ми прагнемо перетворити прокуратуру у більш відкриту і наближену до людей структуру. Я постійно приймаю участь у конференціях, брифінгах, виходив до людей і коли в Чернігові зявлялись т.з. “зелені чоловічи”.

Кожної середи у мене прийомний день, тобто всі бажаючі можуть приїхати до Чернігова і звернутися зі своїм питанням особисто. Крім того хоча б один раз у місяць я намагаюсь виїжджати в районні центри, сьогодні це був Ніжин, наступного тижня поїду в інший район.
 
– З яких питань до вас найчастіше звертаються люди?
 
– З найрізноманітніших. Причому часто ці питання абсолютно не стосуються роботи прокуратури. Так, у нас забрали функцію загального нагляду, але звернення стосовно нього продовжують надходити. Хтось звертається стосовно порушення їх прав, хтось стосовно діяльності чи бездіяльності правоохоронних органів. Тобто люди звертаються з тими питаннями, які більше за все їх турбують.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: