Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині не вистачає лікарів первинної ланки: третина ніжинців не уклала договори

Більше 30 % ніжинців не підписали договори з лікарями і, наразі, на пряму звертаються до стаціонару чим, як зауважив головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні Олександр Костирко

лікарі, декларації, пацієнти

Більше 30 % ніжинців не підписали договори з лікарями через нестачу лікарів первинної ланки. Дехто з них, наразі, напряму звертаються до стаціонару міської лікарні чим, як зауважив головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні Олександр Костирко, порушують роботу даного відділення, яке має надавати допомогу важкохворим.

Про це, 18 лютого, говорили на щотижневій оперативні нараді. 

Заступник головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анна Стрельнікова зазначила, що станом на 18 лютого 2019 року 46563 особи (66,5%) підписали декларації з сімейними лікарями.

Ніжинці також можуть укласти угоди із лікарями в районі.

В повному обсязі, як зазначила Анна Стрельнікова, забезпечити обслуговування Ніжина підприємство не може через нестачу кадрів.

Про те, що така проблема може бути, ми писали ще минулого року. Але відповідальні особи, тоді не вважали цю проблему серйозною і не зробили нічого для її вирішення. Навіть вакансії лікарів первинної ланки з’явили на сайті служби зайнятості не так давно.

Національна служба охорони здоров’я надала дозвіл лікарям збільшити кількість укладених декларацій з пацієнтами, а саме: сімейний лікар має право укласти декларації з пацієнтами на загальну кількість 2300 осіб (раніше було 1800 пацієнтів), лікар терапевт 2600 осіб (раніше було 2000 пацієнтів).

Але, як було зазначено, це особисте рішення кожного лікаря. Якщо лікар вважає, що до 30 % вище дозволеної норми пацієнтів для нього забагато, то лікаря змушувати ніхто не буде, адже це може вплинути на якість обслуговування пацієнтів.

Нагадаємо, що у Ніжині потрібні:

- лікарі загальної практики - сімейні лікарі;

- лікарі-терапевти;

- лікарі-педіатри.

Середньомісячна заробітна плата при укладанні з пацієнтами  оптимальної кількості декларацій становить 20000 грн.

Тел. для довідок 2-01-04
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: