Завантаження ...
banner
banner

Героїв Небесної Сотні вшанували у Ніжині

П’ять років з Дня Революції Гідності. П’ять років змін, реформ, розвитку. Але і п’ять років помилок, війни, розчарування. Чого більше, кожен сам має знайти відповідь

Революція Гідності, Небесна Сотня, пам’ять

П’ять років з Дня Революції Гідності. П’ять років змін, реформ, розвитку. Але і п’ять років помилок, війни, розчарування. Чого більше - не так просто відповісти.

Щодо революції, то вбивці Небесної Сотні досі не покарані, і запитань від того не менше.

Додалося розчарування частини українців тими подіями. Ті, хто не можуть усвідомлювати глобальні речі та звикли все міряти дешевим газом або ковбасою все частіше кажуть «Ну і що дав ваш майдан? Де ваші реформи?».

Як таким поясниш, що люди виходили на Майдан, бо по іншому не могло просто бути? Бо події розвивалися як сніговий шар після побиття студентів «Беркутом». А щодо змін, то наслідки  реформ часто можна оцінити через десятиліття.

В той же час інфантильні українці (а таких багато),  світогляд яких є сумішшю російської пропаганди, ідеології «зубожіння, і масової бидлячої культури, готові втоптати в бруд ідеали і цінності і продатися навіть не за дешевий газ, а тільки за його обіцянку. Додамо  сюди те, що політики вищого ешалену м’яко кажучи не надто відповідають тому рівню, який має бути, і те, що реформи просуваються з скрипом. Не забудемо і те, чим до сих пір часто є місцеві еліти (жорстоке вбивство Катерини Гандзюк у Херсоні пам’ятаєте?).

То може все було дарма? Може нас усіх, як казав недавно Янукович, «кинули як лохів»?

Ні, не дарма. Бо по другому бути не могло. Бо Революція була початком реальної Незалежності, точкою біфуркції. Бо ніхто не казав, що буде легко. А від голодної Незалежності до добробуту держави часто йдуть через війни і революції. Головне не відступити.

Цього дня, 20 лютого вся Україна вшановує Героїв Небесної сотні. Відбулись урочистості і в Ніжині. Традиційно священники провели панахиду за загиблими, а очільники міста та всі бажаючі поклали квіти до пам’ятного знака Небесної Сотні.

Революція Гідності, Небесна Сотня, пам’ять

Революція Гідності, Небесна Сотня, пам’ять

Революція Гідності, Небесна Сотня, пам’ять

Революція Гідності, Небесна Сотня, пам’ять


Революція Гідності, Небесна Сотня, пам’ять





































Ярослав Дигал
для mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: