Завантаження ...
banner
banner

Чергові здобутки учнів Ніжинської дитячої хореографічної школи

23-24 лютого 2019 року в місті Києві за підтримки Міністерства культури України відбувся престижний Міжнародний фестиваль-конкурс талантів «УКРАЇНА ЄДНАЄ СВІТ»

Ніжинська хореографічна школа, учні, лауреати

23-24 лютого 2019 року в місті Києві за підтримки Міністерства культури України відбувся престижний Міжнародний фестиваль-конкурс талантів «УКРАЇНА ЄДНАЄ СВІТ».

Основна мета фестивалю-конкурсу – популяризація дитячо-молодіжної творчості, надання дітям та молоді можливості самовираження, творчого спілкування, виявлення нових талантів, а також  знайомство з  кращими зразками світової та національної культури і мистецтва.

Учасниками фестивалю-конкурсу стали хореографічні колективи різних танцювальних напрямків, вокалісти, хористи, інструменталісти,  майстри розмовного та оригінального жанрів тощо (вікова категорія: від 3-х і старші).

Конкурс в номінації «Інструментальний жанр» проходив  в приміщенні Національного педагогічного університету ім.  М.П.Драгоманова. Виконавці-інструменталісти   з різних куточків України (близько 100 чол.)  грали на фортепіано,скрипці,баяні,акордеоні, народних інструментах (соло, дуети, ансамблі).

10 учнів Ніжинської дитячої хореографічної школи разом зі своїми педагогами взяли участь у номінації «Інструментальний жанр. Фортепіано»  та  заслужено стали лауреатами Міжнародного  фестивалю-конкурсу талантів «Україна ЄДНАЄ СВІТ»:

- Кузьменко Софія (викладач Гроздовська О.Г.) – 2 місце, Щедрик. Обр. М.Леонтовича;
- Литвинов Володимир (викладач Пампура В.В.) – 2 місце, С.Джоплін. Артист естради;
- Мазур Яна (викладач Колодка І.Є.) – 2 місце, І.Столяревський. Варіації на тему «Пісеньки Левеняти і Черепахи»;
- Пешко Єлизавета (викладач Колодка І.Є.) – 2 місце, Л.Шукайло. Імпровізація;
- Степанова Сніжана (викладач Дяконенко Т.В.) – 2 місце, В.Подвала. Полька-дисонанс;
- Шукліна Каріна (викладач Дяконенко Т.В.) – 2 місце, М.Шейко. Миттєвість;
- Банзерук Софія (викладач Дяконенко Т.В.) – 3місце, Л.Ємельянова. Маленька бешкетниця;
- Москаленко Герман (викладач Ревенчук В.В.) – 3 місце, Є. Крилатов, Попурі з м/ф "Троє з Простоквашино", аранжировка для фортепіано С. Маковського;
- Ракоїд Марія (викладач Колодка І.Є.) – 3 місце, В.Вірменич. Чорнобривці;
- Ходак Анна (викладач Колодка І.Є.) – дипломант, Д.Зайцев. Ой, дівчино, шумить гай.

Учні Ніжинської дитячої хореографічної школи були єдиними учасниками,  хто навчається грі на фортепіано у форматі  загального фортепіано, проте почесне журі (голова – кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти, професор, відмінник освіти України  Завадська Тетяна Миколаївна) оцінювало їх нарівні з учнями музичних шкіл. Тому  і для учнів, і для викладачів  Ніжинської дитячої хореографічної школи  здобуті  нагороди  є вагомими досягненнями,  що підтверджують високий рівень знань учнів школи та їх високу виконавську майстерність.

Конкурс в номінації «Інструментальний жанр» проводився у закритому форматі: в зал можна було заходити  на час виступу конкурсанта лише викладачам та рідним. Викладачі раділи за своїх учнів,які натхненно виконували  конкурсні твори. Слухаючи  юних конкурсантів,розумієш як багато талантів в нашій рідній Україні.

Щира  подяка організатором такого важливого та необхідного для дітей, і дорослих  конкурсу,де є можливість спробувати свої можливості в усіх жанрах мистецтв! Нових творчих здобутків вам, юні обдарування Ніжинської дитячої хореографічної школи!

Ніжинська хореографічна школа, учні, лауреати

Ніжинська хореографічна школа, учні, лауреати

Гроздовська О.Г.,
викладач Ніжинської дитячої хореографічної школи
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: