Завантаження ...
banner
banner

Начальник Ніжинської поліції прозвітував про роботу відділення за 2018 рік

27 лютого на засіданні 52 сесії Ніжинської міської ради начальник Ніжинського відділу поліції Володимир Бойко прозвітував про роботу відділу поліції за 2018 рік

поліція, Володимир Бойко

27 лютого на засіданні 52 сесії Ніжинської міської ради начальник Ніжинського відділу поліції Володимир Бойко прозвітував про роботу відділу поліції за 2018 рік.

Так, протягом минулого року на території обслуговування Ніжинського відділу поліції було зареєстровано 1709 злочинів з них 407 - тяжких злочинів (24 %).

Відбувся ріст зареєстрованих злочинів, як по загальній кількості, так і по кількості тяжких злочинів.

З числа зареєстрованих тяжких злочинів Ніжинською поліцією було розкрито 60 % злочинів.

Спостерігається стабільне зменшення кількості зареєстрованих особливо тяжких злочинів, їх стало менше на 65 % (з 20 до 7). 

Було 7 фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, всі вони були розкриті (фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, було 3).

Щодо загальної структури злочинності, то найбільше в Ніжині, як і по всій Україні, майнових злочинів, а саме крадіжок. Їх було 640, розкрито було близько 300.

Рівень пограбувань (відкрите заволодіння майном потерпілих) залишився на попередньому рівні - 15 злочинів. З минулого року залишилось не розкрите одне пограбування, але поліція вже встановила особу злочинця і проводить заходи щодо отримання доказів. Тобто, станом на 27 лютого всі пограбування розкриті.

Значно зменшилась кількість розбійних нападів пов'язаних з проникненням в житло.

Викликає певне занепокоєння збільшення кількості шахрайств. На території міста шахрайства скоєні через мережу Інтернет і банківські системи. Люди продовжують перераховувати гроші шахраям, повідомляти дані своїх банківських карток тощо.

Приділялась особлива увага незаконному обігу зброї, до минулого реєстру було внесено 13 таких фактів. На даний час по 11 цим злочинам особам повідомлено про підозру, а по 2 проводиться досудове розслідування. Було вилучено 13 одиниць зброї (бойові пістолети, гвинтівки, 4 гранати, вибухові пристрої і 700 набоїв).

За фактом збуту наркотичних засобів було відкрито 18 проваджень, в 15 провадженнях особам повідомлено про підозру, а в 3 провадженнях слідство ще триває. Задокументовано було дві групи наркозбувальників, які займалися збутом метамфетаміну та метадону на території міста. Дані особи були заарештовані, у них вилучені кошти, які були здобуті злочинним шляхом, і наркотичні засоби.

Протягом року Ніжинський відділ поліції вилучив 28 кг готових до збуту і вживання наркотиків і 250 кг наркосировини

За фактом збуту було відкрито 3 кримінальні провадження, 2 особам вже повідомлено про підозру. Затримано особу, яка займалась збутом метадону, в тому числі з використанням мережі Інтернет і шляхом, так званих "закладок" у місті Ніжині. Особа заарештована, в неї вилучено майно, транспортний засіб і наркотичні засоби.

Вже з початку 2019 року вилучено близько 7 кг наркотиків. Слідство у справах триває.

За рахунок складання адміністративних протоколів до міського бюджету надійшло 962 тис. гривень. Загалом, у минулому році було складено більше 7 тис адміністративних протоколівЗ них 2884 - це протоколи по лінії нагляду за безпекою дорожнього руху. 214 - за керування у стані алкогольного сп'яніння і 403 протоколи на водіїв багатотонажного транспорту. 

Є негативна тенденція, щодо збільшення ДТП із смертельними наслідками, таких ДТП було 7.

ДТП без смертельних наслідків навпаки зменшились на 20 % (34 випадки).

Після виступу Володимира Анатолійовича депутати мали змогу поставити запитання, які стосувалися кримінногенної ситуації в поточному році, виявлення фактів порушень дорожньої безпеки, розкриття крадіжок тощо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: