Завантаження ...
banner

Ніжин – Лотарингія: культурно-освітній обмін

Вже п’ятий рік поспіль Ніжинський навчально-виховний комплекс № 16 «Престиж» приймає представників французької доброчинної асоціації Liouba Lorr’Ukraine. Метою міжнародного культурного-освітнього співробітництва між Ніжином та Лотарингією є сприяння вивченню французької мови

Лотарінгія, Франція, культурний обмін

Вже п’ятий рік поспіль Ніжинський навчально-виховний комплекс № 16 «Престиж» приймає представників французької доброчинної асоціації Liouba Lorr’Ukraine. Метою міжнародного культурного-освітнього співробітництва між Ніжином та Лотарингією (північним регіоном Франції) є сприяння вивченню французької мови.

У програму візиту входить екзамен-відбір учнів, що вивчають французьку мову на базі НВК № 16, для поїздки на мовне стажування до Франції, а також культурного – обдарованих дітей. Гурток французької мови для юних ніжинців веде учитель Людмила Копенкіна, яка готує дітей до іспиту і супроводжує їх протягом поїздки.

В рамках приїзду іноземних гостей у міській раді відбулася зустріч: пан Даніель Бедделем, президент доброчинної асоціації, та його колеги віце-президент асоціації пані Марі Жен, член асоціації пан Андре Жен зустрілися з міським головою Анатолієм Лінником та заступником міського голови Ігорем Алєксєєнком.

Лотарінгія, Франція, культурний обмін

Лотарінгія, Франція, культурний обмін


"Радий вітати в Ніжині почесних гостей. Наше місто у першу чергу славиться людьми. Ми гордимося нашими талановитими дітьми і створюємо умови для їхнього всебічного розвитку. Маємо чималу кількість позашкільних закладів естетичного виховання. Традиції і освітній рівень в Ніжині високий: гарні загально-державні результати. Наш НДУ ім. М. Гоголя готує спеціалістів з іноземної мови. Сприяємо, аби в ніжинських школах викладали іноземні мови відповідно до бажань учнів, адже чим більше мов вивчає людина, тим вона освіченіша. Українці обрали напрям – бути в сім’ї європейських народів. Добре, що ніжинці мають можливість брати участь у європейських програмах. Наше завдання - сформувати у дітей розуміння подальшого майбутнього, бо завтра вони братимуть участь у державотворення, – підкреслив звертаючись до представників доброчинної асоціації Анатолій Лінник.

Ігор Алєксєєнко наголосив, що останні роки 5 років наукова і освітня галузь в місті динамічно розвивається, позаминулого року між НДУ ім. М. Гоголя і міською радою підписано Меморандум про співпрацю. «Ніжин позиціонується, як освітній центр Лівобережної України. Маємо потужний студентський рух, який нині розвивається. Ми зацікавленні у розширенні співпраці між державами Євросоюзу», - наголосив заступник міського голови та запросив французьких гостей на Свято огірка, Покровський ярмарок, День міста.

Французи у свою чергу подякували міському голові Анатолію Ліннику, директору НВК Валентині Градобик за співпрацю і підтримку.

«Велике задоволення приймати дітей у Франції, які мають можливість удосконалювать знання з мови та культури», - наголосив Пан Даніель Бедделем, президент доброчинної асоціації.

Співпраця Liouba Lorr’Ukraine ведеться з Черніговом, Меною та Ніжином. Близько 100 дітей щороку з метою обміну відвідують Францію. Учні нашого регіону дають найкращі результати з французької мови на олімпіадах. Є такі, що їдуть здобувати вищу освіту до Франції.

Лотарінгія, Франція, культурний обмін


За матеріалами міської Газети "ВІсті"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: