Завантаження ...
banner

Як у Ніжині відзначили 205-річницю з дня народження видатного українського генія

У цьому році минула 205 річниця з Дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця

вшанування, Тарас Шевченко

У цьому році минула 205 річниця з Дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця. Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність його лірики, гострота і пристрасність його слова, мужність і пісенність його віршів відзначена самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини, до свого народу. 

Кобзаря вважають українським Пророком, чиє поетичне слово було актуальним у ХІХ столітті, і не менш значиме сьогодні. Кожен українець пам’ятає його слова, в кожному живе його дух і кожен бачить у ньому щось своє.

9 березня відбулися урочисті заходи з нагоди святкування річниці дня народження Т.Г.Шевченка.

Вшанувати великого українця у міському парку культури та відпочинку ім.Тараса Шевченка перед пам’ятником митцю зібрались міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Сергій Колесник, депутати міської ради, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради, представники громадських організацій, ніжинці та ЗМІ.

Під час заходу звучали пісні та вірші Кобзаря. Усі присутні вкотре змогли відчути величність, відданість Батьківщині та незламну волю Тараса Шевченка!

Завершилося вшанування покладанням квітів до пам'ятника поета, талант якого має безсмертну й могутню силу, а ім'я навічно увійшло в світову історію людства!

Відділ інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю


вшанування, Тарас Шевченко

вшанування, Тарас Шевченко

вшанування, Тарас Шевченко

вшанування, Тарас Шевченко

вшанування, Тарас Шевченко

вшанування, Тарас Шевченко

вшанування, Тарас Шевченко

вшанування, Тарас Шевченко

вшанування, Тарас Шевченко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: