Завантаження ...
banner

У реабілітаційному центрі відзначили міжнародний день людини з синдромом Дауна

21 березня відзначається міжнародний день людини з синдромом Дауна. Ця дата вибрана не випадково. Адже саме у 21 парі хромосом – є третя зайва. У цей день і в Ніжині було проведено ряд заходів на підтримку хворих дітей

21 березня відзначається міжнародний день людини з синдромом Дауна. Ця дата вибрана не випадково. Адже саме у 21 парі хромосом – є третя зайва.  Причина появи такої дитини не залежить ані від здоров'я батьків, ані від національної та расової приналежності, ані від статі дитини.
 
В Україні близько 700 дітей народжуються з цією по життєвою генетичною аномалією. Є такі діти і у нашому центрі реабілітації.
 
В цей день у всьому світі проходять різноманітні заходи. Ось і до центру реабілітації завітали гості: учні 4-А класу ЗОШ № 7 під керівництвом класного керівника Шевельової С.А. та музичного керівника Тарарай О.Л., які продемонстрували виставу «Жадібний гном».
 
З цікавістю спостерігали діти-інваліди за казковим дійством, сміялися та аплодували маленьким артистам: Литвину Денису, Вавілкіній Маші, Лунько Аліні, Шулещенко Денису, Вертелецькому Денису, Склярук Дарії, Суденко Наталії, Скочій Даші.
 
Діти реабілітаційного центру з цим синдромом теж навчаються, а також беруть активну участь у  всіх культурно–мистецьких заходах, які проводить Центр: танцюють, співають та декламують вірші.
 
Люди із синдромом Дауна, як і кожен із нас, володіють певними талантами, і можуть розвивати їх, тим самим адаптуючись в суспільстві. Вони здатні бачити світ у всіх його кольорах, адже по-особливому люблять життя. Відомо, що ці люди дуже добрі душею, вони не здатні лукавити та обманювати, бо у їхніх серцях, незалежно від віку, живе дитяча безпосередність.
 
Тож не дарма людей з синдромом Дауна ще називають дітьми сонця, адже вони дарують тепло та ласку всім, хто їх оточує.  І вправно демонструють світові, що діагноз – не завада повноцінному життю! 



nizhynrada.org
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: