Завантаження ...
banner
banner

З Ніжинського хлібокомбінату намагалися безпідставно стягнути 9 мільйонів

За участі прокурора судом відмовлено у стягненні 9 мільйонів гривень з державного підприємства, що має стратегічне значення для продовольчої безпеки держави. Органами прокуратури області вживаються

Ніжинський хлібокомбінат, податковий борг, прокуратура

За участі прокурора судом відмовлено у стягненні 9 мільйонів гривень з державного підприємства, що має стратегічне значення для продовольчої безпеки держави.
  
Органами прокуратури області вживаються заходи до захисту майнових інтересів держави, у т.ч. державних підприємств, які внаслідок стратегічного значення для продовольчої безпеки, не підлягають приватизації.

Установлено, що до ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів», частка державної власності в статутному фонді якого складає 100 % та яке перебуває в сфері управління Міністерства аграрної політики та продовольства України, подано позов про стягнення майже 9 млн грн податкового боргу, що фактично відповідає розмірам активів підприємства та могло негативно позначитися на реалізації покладених на підприємство завдань.

З підстав, визначених ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», прокурором подано заяву вступ у розгляд вказаної справи, яку судом задоволено.

За активної участі прокурора, який виступив на стороні відповідача у справі, рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду 15.03.2019 у задоволенні позову відмовлено у зв’язку з необґрунтованістю позовних вимог.

Таким чином, упереджено безпідставне стягнення майже 9 млн грн з підприємства державної форми власності.

Подальша робота з цих питань триває. 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: