Завантаження ...
banner

У Ніжині розпочали прийняття заяв на виплату додаткової допомоги багатодітним сім'ям

З квітня 2019 року почав діяти Порядок виплати допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2019 р. № 250

допомога, виплати, багатодітні сім'ї

З квітня 2019 року почав діяти Порядок виплати допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2019 р. № 250.

Для призначення допомоги одному з батьків, з яким постійно проживає дитина необхідно звертатись до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичного проживання та за умови пред’явлення паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, подати заяву, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, та копії таких документів:

- посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);

- свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

За словами начальника Управління соцзахисту Ніжинської міськради Валентини Кулініч, у чергу на подання документів уже записалася 61 ніжинська багатодітна сім'я. Очікується ще 100 звернень від багатодітних родин у Ніжині.

Допомога на дітей призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується у щомісячному розмірі 1700 гривень по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину. 

Виплата допомоги припиняється у разі:

- позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;

- відмови отримувача допомоги від виховання дитини;

- нецільового використання коштів і незабезпечення створення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;

- відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;

- тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;

- перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;

- втрати статусу багатодітної сім’ї;

- смерті дитини;
 
- смерті отримувача допомоги.

Виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли зазначені обставини, за рішенням органу соціального захисту населення, який призначив допомогу.

Для громадян, які звернуться за призначенням допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях у період з квітня по червень 2019 р. включно, зазначена допомога призначається з 1 квітня 2019 р. 

УВАГА!!! Допомога може бути призначена за місцем фактичного проживання заявника за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем його проживання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: