Завантаження ...
banner

Роботизовані камери на вулицях нашого міста: обговорення проекту

Міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, депутат Чернігівської обласної ради Сергій Охонько, працівники відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури міста

відеоспостереження, безпечне місто

Міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, депутат Чернігівської обласної ради Сергій Охонько, працівники відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури міста, представники міського відділу поліції, начальник управління житлового-комунального господарства та будівництва провели робочу нараду щодо реалізації пілотного проекту «Безпечне місто» з представниками компанії HUAWEI в Україні.

Основна мета зустрічі - обговорити можливості оснащення в місті інтелектуальної системи відеоспостереження.

Міський голова Анатолій Лінник акцентував увагу на тому, що міська рада відкрита до співробітництва і прагне зробити місто якомога безпечнішим для мешканців завдяки обладнанню системи відеоспостереження. Ніжин зацікавлений в створенні комплексного підходу до системи безпеки по місту – не просто оснащення міста системою відеоспостереження, а й можливістю аналітичної обробки інформації.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник створив зауважив, що було створено робочу групу по вивченню питання щодо розміщення камер відеоспостереження по місту.

Начальник міського відділу поліції Володимир Бойко зауважив про важливість використання сучасних інноваційних технологій для розкриття злочинів та оперативного реагування на правопорушення в місті.

Депутат обласної ради Сергій Охонько зазначив, що втілення проекту «Безпечне місто» допоможе урегулювати криміногенну ситуацію в місті та значно зменшить акти вандалізму. Окрім того покращиться інвестиційну привабливість Ніжина».

На даний момент по Ніжину працює програма «Номерок» – це 8 відеокамер, загального відеоспостереження, які встановлені поліцією по місту. Тобто ідентифікуватимуться, номерні знаки автомобілів та переміщення об’єктів, які мають залишатись статичними.

Компанія  «Huawei» пропонує розробити проект по розміщенню відеокамер та закупити 3 роботизовані камери відеоспостереження, які будуть встановлені на залізничному вокзалі, центральній площі та біля центрального ринку і продемонструють їх роботу для подальшого розвитку.

Тож міська влада на черговому пленарному засідання сесії міської ради виділила 190 тис. гривень на проект «Безпечне місто» (встановлення системи інтелектуального відеоаналізу).



відеоспостереження, безпечне місто
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: