Завантаження ...
banner
banner

Працівник одного з підприємств Ніжина захворів на туберкульоз

У Ніжині проводились організаційні заходи, щодо санітарно-епідеміологічного дослідження випадку захворювання на туберкульоз працівника одного з підприємств міста. Про це на розширеній нараді повідомив

туберкульоз, працівник, підприємство

У Ніжині проводились організаційні заходи, щодо санітарно-епідеміологічного дослідження випадку захворювання на туберкульоз працівника одного з підприємств міста. Про це на розширеній нараді повідомив начальник Ніжинського міськрайонногоуправління Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Рафальський Віктор.

Туберкульоз — поширене і у багатьох випадках летальне інфекційне захворювання з хронічним перебігом і частою багатосистемністю уражень. Його спричинюють різні види мікобактерій, частіше за все Mycobacterium tuberculosis. 

Найчастіше патологічний процес локалізується в легенях (легеневий туберкульоз), також може уражати інші органі тіла (позалегеневий туберкульоз) — мозкові оболони, нирки, печінка, кістки, шкіра тощо. 

Передається повітряно-крапельним механізмом передачі інфекції, коли хворі на активний легеневий або гортанний туберкульоз кашляють, чхають або іншим чином виділяють слину у повітря.

Для недопущення поширення хвороби на підприємстві, працівники служби провели всі необхідні заходи та надали рекомендації, щодо уникнення поширення туберкульозу.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: