Завантаження ...
banner
banner

Прокурор вимагає гарантію на асфальт

Одна з сільрад Ніжинського району та суб’єкт господарювання 28 серпня 2018 року уклали договір на капітальний ремонт проїзної частини автодороги комунальної власності вартістю майже 900 тисяч грн

асфальт, прокурор, дорожнє покриття, позов

Одна з сільрад Ніжинського району та суб’єкт господарювання 28 серпня 2018 року уклали договір на капітальний ремонт проїзної частини автодороги комунальної власності вартістю майже 900 тисяч грн.

Водночас в угоді не передбачено гарантійного строку виконаних за бюджетні кошти ремонтних робіт.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

За таких обставин прокурор звернувся до суду з позовом про внесення змін до договору будівельного підряду в частині включення положення про гарантійний термін виконаних робіт.

Обґрунтовуючи позовні вимоги прокурор зазначив, що проведення ремонтних робіт без встановлення гарантійного терміну не створює у підрядника зацікавленості в їх належній якості та тривалій експлуатації дорожнього покриття, що може призвести до його швидкого руйнування та зумовленої цим систематичної потреби у виділенні додаткових бюджетних асигнувань, спрямованих на відновлення належного стану автомобільних доріг, що, безумовно, не сприяє забезпеченню потреби у створенні якісної та безпечної транспортної інфраструктури.

Усвідомлюючи вмотивованість позову, у ході розгляду справи між органом  самоврядування та суб’єктом господарювання укладено додаткову угоду про встановлення 10-річного гарантійного строку на ремонт проїзної частини дороги.

За таких обставин, Господарським судом Чернігівської області винесено ухвалу про закриття провадження у справі за відсутності предмету спору.

Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: