Завантаження ...
banner
banner

Купайтеся у водоймах безпечно

Літо – не лише найтепліша, часто найулюбленіша пора року, а й традиційно пора відпусток, відпочинку і купання у водоймах. Але відпочиваючим не слід забувати бути обережними під час відпочинку на воді

вода, відпочинок, правила безпеки

Літо – не лише найтепліша, часто найулюбленіша пора року, а й традиційно пора відпусток, відпочинку і купання у водоймах. Але відпочиваючим не слід забувати бути обережними під час відпочинку на воді.

Як зазначив учора, 13 червня, під час наради комунальників начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Геннадій Чернишов, з початку року в Україні на водних обєктах загинуло 265 чоловік! У Ніжині, на щастя, не тонув ніхто. На Ніжинському пляжі біля річки Остер працює один рятувальник, і його послуги в цьому році не знадобилися. 

Людина – істота сухопутна. Всі навички виживання, порятунку і рефлекторні дії виробилися у нас в розрахунку на тверду поверхню під ногами. Наш вестибулярний апарат дозволяє нам зрозуміти, де верх, а де низ, від чого відштовхнутися, за що зачепитися. Але тільки на суходолі. І зовсім інша справа, коли ми опиняємося у воді. Там все не так. Часом неприємності у воді трапляються навіть з досвідченими плавцями.

Цікава, але сумна статистика: більше 80% усіх тих, хто потонув, були в стані алкогольного сп’яніння. Тому слід розуміти, що людям напідпитку у воду краще не заходити зовсім. Ще одне із основних правил поводження з цією стихією – у воду потрібно не забігати із розгону, а заходити плавно, поступово. Не варто стрибати з мостів, кладок чи тарзанок, особливо там, де не обстежене дно водойми.

Підготувала Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: