Завантаження ...
banner
banner

ДТП у Ніжині: велосипедист у навушниках не помітив автобус

ДТП, велосипедист

25 червня у місті сталася чергова ДТП за участю велосипедиста-підлітка. Від інших потерпілих зі збитими до крові колінами та черепно-мозковою травмою він відрізнявся тим, що у цій самій голові, а саме у вухах, мав сучасний гаджет (навушники) який розважав під час їзди на велосипеді, але не давав змоги чути інших учасників дорожнього руху. Зрештою, поїздка завершилася «зустріччю» із маршруткою, звук двигуна якої не «перекричав» улюблений трек…


Читайте також: У Ніжині сталася ДТП: постраждали четверо

Близько 15 год. до поліції повідомили про ДТП на перехресті вул. Чернігівська та вул. Широкомагерська  м. Ніжина. При виїзді на місце події встановлено, що 14-річний велосипедист, виїжджаючи на головну дорогу з другорядної не надав перевагу у русі маршрутному автобусу, в результаті чого сталося зіткнення. Зі струсом головного мозку хлопця доставлено до лікарні, надано необхідну допомогу. Загрози життю немає. На запитання чому він так різко виїхав на перехрестя той відповів, що маршрутку не помітив.

Не помітив тому, що не дивився по сторонах (хоч і був зобов’язаний переконатися у відсутності проїжджаючого транспорту та безпечності маневру проїзду перехрестя), а от не почув, тому що у цей час слухав музику у навушниках.

Така безвідповідальна поведінка неповнолітнього власника двохколісного могла закінчитися з набагато гіршими наслідками. 

Шановні батьки!

Зараз літо, час канікул та безкінечного дозвілля наших дітей. Організуйте його безпечно! Розказуйте їм про правила дорожнього руху та не випускайте їх на вулиці, якщо не впевнені у вправності маленьких учасників дорожнього руху. Не дозволяйте користуватися навушниками під час їзди на велосипедах чи переході на інший бік вулиці. Нехай це буде Ваш власний приклад, адже часто багато матусь чи татусів перебігають дорогу у забороненому місті тягнучи за руку дітей. Повірте, вони запам’ятають це і будуть впевнені, що так можна робити.

Пам’ятайте! Ніхто не застрахований від можливості потрапити у ДТП, і не важливо по чиїй вині. Дотримання ПДР – корисна звичка, і чим більше дітей отримають її змалку, тим більше чемних водіїв на дорогах ми отримаємо у майбутньому!

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: