Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині військові навчаються на унікальних тренажерах

Таких танків-тренажерів немає ніде – це розробка 169-го навчального центру Сухопутних військ. Комплектуючі закуповували в різних виробників, механічну систему конструювали на основі запитів «Десни»


Таких танків-тренажерів немає ніде – це розробка 169-го навчального центру Сухопутних військ. Комплектуючі закуповували в різних виробників, механічну систему конструювали на основі запитів «Десни». Призначення базового тренажера – навчити людину, яка не мала жодного стосунку до танків чи іншої важкої техніки, розуміти принципи функціонування бронемашин. Силу до важелів тут слід докладати таку ж, як і у справжньому танку.

– Цей клас, передусім, призначений для індивідуального навчання молодого поповнення основних «азів», починаючи від запуску двигуна. Це – симулятор із сенсорним екраном, – розповідає інструктор з водіння танків Владислав Максюта.


Після «початкового» класу курсанти йдуть на динамічні тренажери, де вчаться працювати у складі екіпажу.

– Існують окремі комплекси для механіків-водіїв, а є і для всього екіпажу танка, – зазначив інструктор центру Василь Лівак.

Капсули, за допомогою сервоприводів, точно відтворюють рух бронемашини: повороти, крени й навіть віддачу після пострілу з гармати.

Один такий комплекс коштує близько 7 мільйонів гривень, але ці вкладення окупляться сповна. Після тренажерного курсу, вже в реальній машині, у військових майже все виходить з першого разу. І далі вони максимально якісно займаються бойовою підготовкою.

Віртуальне навчання економить моторесурс, боєприпаси, паливо та людино-години на обслуговуванні й ремонті повноцінної техніки.

Дуже важливо, що курсанти займаються не на двох-трьох шаблонах віртуальних карт. Завдяки новому програмному забезпеченню в Центрі спроможні створювати будь-яку бойову обстановку. А сам тренажерний комплекс можна «підв'язувати» до великого спектра техніки – МТЛБ, БМП або автомобілів.

Олександр Штупун, «АрміяInform»

армія, танки-тренажери

армія, танки-тренажери

армія, танки-тренажери

армія, танки-тренажери

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: