Завантаження ...
banner

Поліція затримала чоловіків, що крали мідні кабелі у місті

Протягом останніх кількох тижнів до Ніжинської поліції надходили повідомлення про варварські крадіжки кабелів зв’язку. Дороговартісне, мідне обладнання одного із провайдерів зв’язку

чоловіки, мідні кабелі, поліція, затримання

Протягом останніх кількох тижнів до Ніжинської поліції надходили повідомлення про варварські крадіжки кабелів зв’язку. Дороговартісне, мідне обладнання одного із провайдерів зв’язку м. Ніжина безжально нівечилося пилками по металу у каналізаційних колодязях, що встановлені у різних частинах міста, після чого кралися десятками метрів. Збитки, заявлені потерпілими, вже йшли на десятки тисяч гривень. 

Єдиним варіантом спіймати крадіїв було влаштування засідки. Оскільки всі крадіжки кабелю скоювалися вночі, прийнято рішення про організацію «нічних» рейдів. Для цього було задіяно практично всіх оперативників відділу та орієнтовано автопатрулі. Додатково залучили відомчу охорону потерпілої фірми. Довго чекати на злочинців не довелося. 

В ніч з 04 на 05 липня вони «працювали» по вул. Носівський Шлях м. Ніжина. Відкрили п’ять люків поспіль та відпиляли понад 200 м. мідного кабелю. Вже коли згорнули викрадене у бухти та хотіли вантажити до свого автомобілю – нагодилися поліція з охороною. Чоловіків затримано «на гарячому» та ще і з речовими доказами в руках. 

Виявилося, що у складі групи працювали 23-річний та 39-річний мешканці одного із сіл Чернігівщини. Незважаючи на молодий вік одного з ділків, він вже був засуджений за вчинення аналогічних злочинів до 4 років позбавлення волі! Однак суд дав йому можливість не відбувати покарання, встановивши іспитовий строк у 2 роки. Як показала практика – даремно. На шлях виправлення той не став, підшукав собі спільника-односельчанина та продовжив займатися тим, що приносило швидкі та в міру «легкі» гроші. 

Обох чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у незакінченому замаху на тяжкий злочин - крадіжку, вчинену за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням до сховища (ч. 3 ст.15, ч. 3 ст. 185 КК України). Днями, судом вже обрано для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчим належить встановити скільки фактів таких крадіжок «рахується» за підозрюваними. Досудове розслідування триває…

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції

чоловіки, мідні кабелі, поліція, затримання

чоловіки, мідні кабелі, поліція, затримання

чоловіки, мідні кабелі, поліція, затримання

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: