Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський археолог Іван Кедун: знаю Олександра Харченка вже більше 15-ти років

ІМІДЖ

Іван Кедун, Олександр Харченко

Іван Кедун - науковець, археолог, викладач: «Ми з Олександром Харченком були одногрупниками, разом навчались у Ніжинському університеті на історико-філологічному факультеті за спеціальністю «Історія і правознавство». А далі наші шляхи трохи розійшлися. Олександр поїхав навчатись до США, а я залишився працювати в університеті на кафедрі Всесвітньої історії. Читайте також: Ніжинець, адвокат Олександр Харченко балотується до ВР від партії «СИЛА і ЧЕСТЬ». Відео

Зараз я кандидат історичних наук за фахом археологія і працюю доцентом кафедри Всесвітньої історії Ніжинанізації «Ніжинське археологічне товариство» при Ніжинському ського державного університету імені Миколи Гоголя, також є головою правління громадської оргдержавному університеті і являюсь керівником кількох археологічних експедицій (Ніжин, Новгород-Сіверський).

На цьому тлі ми постійно співпрацюємо з Олександром Харченком, зокрема з громадською організацією «Ніжинське міськрайонне земляцтво».

Також, особисто Олександр Володимирович постійно допомагає ніжинським археологам, підтримує найкращі наші проекти, щорічно фінансує Ніжинську археологічну експедицію. У 2018 році Олександр Харченко долучився до організації співфінансування Першого Всеукраїнського археологічного з’їзду, який восени відбувся у Ніжині. 

Іван Кедун, Олександр Харченко

Олександр також, допомагає нам в організації щорічної літньої археологічної школи. Зараз ми збираємося на експедицію до Новгород-Сіверського і Олександр Харченко допоміг нам з паливом.

Є у нас і ряд проектів на майбутнє. Зокрема, це створення гончарної студії у місті Ніжині, щоб будь-хто бажаючий міг прийти і позайматися гончарною справою, а свій виріб забрати додому. Тому співпрацюємо постійно і маємо великі плани на майбутнє!»

Іван Кедун, Олександр Харченко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: