Завантаження ...
banner

Два кандидати в депутати, а сцена одна?

Позачергове засідання виконкому відбулося сьогодні, 12 липня. Причина позачерговості – у міськвиконком надійшло два листи про проведення масових заходів від двох кандидатів у народні депутати (О. Кодоли та О. Харченка). Пікантність ситуації


Позачергове засідання виконкому відбулося сьогодні, 12 липня. Причина позачерговості – до міськвиконкому надійшло два листи про проведення масових заходів від двох кандидатів у народні депутати (О. Кодоли та О. Харченка). 

Пікантність ситуації в тому, що обидва кандидати виявили бажання проводити заходи в один і той же день і в тому ж самому місці – 19 липня, центральна площа імені І. Франка. Присутні заслухали обидві сторони.

Довірена особа від О. Кодоли запевнила, що вони не проти, аби обидва заходи проходили на площі одночасно, тим більше, поліція забезпечить реагування, то ж всі побоювання про можливі неприємності є безпідставними. Натомість довірена особа від О. Харченка повідомив, що вони мають правовисновок, складений адвокатом, де зазначено: якщо до органу влади надходить два чи більше повідомлення від різних суб'єктів, органи влади мають усі звернення розглядати окремо і проводити окреме голосування. Крім того, було висловлено пропозицію щодо того, що інший кандидат може перенести  
проведення масових заходів в інше місце Ніжина (сквер, парк тощо).
 
Довірена особа від О. Кодоли стверджувала, що якщо говорити про першочерговість, то їхній лист надійшов раніше – ще 6 червня. Головуючий Г. Олійник назвав ситуацію неординарною і, щоб не створювати прецендент, запропонував дати згоду обом кандидатам, але зазначив, що обом сторонам необхідно провести перемовини і визначити локації (перед виконкомом  і з початку бульвару Шевченка в бік вокзалу).

Обидва заявники мають надати схему на перекриття центральної площі імені І. Франка (19. 07 і 18. 07) до 17 години 17 липня. Якщо до цього часу не буде схеми – не буде і дозволу. Крім того, відповідальність за організацію безпеки громадян й  руху транспорту та санітарне очищення міста лягає на заявника. Тут обидві сторони дійшли згоди.

Довірена особа О. Кодоли повідомила, що вони просять дозвіл на часткове перекриття вулиць  18. 07 з 18. 00 по 09 ранку 19.07. для встановлення сцени, а 19.07 потрібно повне перекриття з 17.00 до 22.00. І потім знову часткове з 22.00 до 06 ранку 20 липня (для проведення демонтажу сцени).

Довірена особа О. Харченка оголосила про перекриття 18. 07 з 14.00 до 22. 00 і 19.07 з 17.00 до 22.00.

Дискусія виникла і стосовно сцени. Люди від Харченка наполягали на тому, що сцена має бути одна, а протилежна сторона стверджувала, що їх буде дві. Дехто з присутніх не міг уявити, як можуть два кандидати в депутати проводити різні заходи  на одній сцені, а, з іншого боку, якщо їх дві, то який же сильний буде потік звука звідусіль!

Представник Ніжинської поліції, який увесь цей час знаходився в залі, виглядав дещо розгублено, втім запевнив, що 19.07 рух транспорту на центральній площі буде перекрито з 17.00 до 22. 00, про що також було зазначено в листі  начальника Ніжинської поліції В. Бойка. Крім того, в листі також було повідомлено про те, що на цей час буде надано наряд поліції: кількість поліцейських буде мінімальною, адже чимало їх буде задіяно на виборчих дільницях міста.
 
Проголосувавши, члени виконкому надали згоду на перекриття руху обом сторонам, а також порадили їм провести спільні перемовини, аби визначитися з усіма нюансами щодо проведення масових заходів.

Валентина Пильник  

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: