Завантаження ...
banner
banner

Лише з третьої спроби підприємству "Школяр" схвалили надання кредитного ліміту

Пропозицію надати підприємству "Школяр" кредитний ліміт для своєчасної сплати податків ніжинські депутати схвалили лише з третьої спроби. Нагадаємо: комунальне торгово-виробниче підприємство «Школяр» було створене у 1992 році

 підприємство, кредитний ліміт, борги

Пропозицію надати підприємству "Школяр" кредитний ліміт для своєчасної сплати податків  ніжинські депутати схвалили лише з третьої спроби. Нагадаємо: комунальне торгово-виробниче підприємство «Школяр» було створене у 1992 році для забезпечення учнів загально-освітніх навчальних закладів м. Ніжина гарячими обідами.

Як було зазначено в ході обговорення даного питання, сума заборгованості становить 800 тисяч гривень. Крім того, що проект рішення викликав моментами бурхливе обговорення в сесійній залі, (адже кредит підприємства виплачуватиме міська рада за рахунок бюджету Ніжина), так ще й двічі (із технічних причин) не набирав достатньої кількості голосів. 

Проти надання кредитного ліміту виступав депутат Олександр Безпалий, аргументуючи тим, що "підприємство йде в борги". На запитання, яким чином виросла така сума заборгованості, керівник Лариса Чернишова пояснила: "Коли підприємство створювалося, не було ні облікових коштів, ні статутного фонда. За 25 років існування 
підприємство не відчувало підтримки", – наголосила Лариса Олексіївна. 

"За" виступив Андрій Деркач, підкресливши, що "Школяр" "годує школярів всього міста" та Анатолій Сліпак, який наголосив, що кредит розумний, загроза банкрутства від цього не вирішиться.
Лише з третьої спроби рішення було прийнято.

Валентина Пильник 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: