Завантаження ...
banner
banner

Чи спокійно пройшли вибори у Ніжині? Коментар поліції

Протягом дня голосування в межах Чернігівської області поліцією було отримано 109 повідомлень про імовірні порушення виборчого законодавства. Розпочато 6 кримінальних проваджень, це Борзнянський, Козелецький та Прилуцький райони. У Ніжині за всю передвиборчу кампанію включно з днем голосування

вибори, поліція

Протягом дня голосування в межах Чернігівської області поліцією було отримано 109 повідомлень про імовірні порушення виборчого законодавства. Розпочато 6 кримінальних проваджень, це Борзнянський, Козелецький та Прилуцький райони.

У Ніжині за всю передвиборчу кампанію включно з днем голосування Ніжинським відділом поліції зареєстровано 21 повідомлення з яких два внесено до ЄДР.  Досудове розслідування по 2 кримінальним справам триває за статтею 160 частиною 2 ККУ (підкуп виборця). Наразі у цих справах жодній особі не повідомлено про підозру. Продовжується встановлення обставин всіх подій.

Читайте також: У день виборів у ніжинців "стрибав" тиск
Безпосередньо в день голосування, 21 липня, у Ніжині поліція отримала три повідомлення. Одне із повідомлень було отримано від нетверезого чоловіка, який повідомляв, що йому «не заплатили» гроші за його голос за «потрібного» кандидата. Заявник відмовлявся надати інформацію за якого кандидата мав віддати свій голос і, головне, хто ж пропонував грошову винагороду. Врешті чоловік заявив, що просто пожартував.

Відносно жартівника складено 2 адміністративні матеріали за завідома неправдиве повідомлення про злочин, а також за перебування у стані алкогольного сп’яніння у громадському місці.

Інші два повідомлення про імовірний підкуп виборців були отримані від штабів зареєстрованих кандидатів по 209 виборчому округу. Поліцейські провели ретельну перевірку. Опитані громадяни, члени дільничних виборчих комісій, голови ДВК. Однак, в обох випадках заявлена інформація не була підтверджена.

Інформацію mynizhyn.com надала начальник Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: