Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині анульовано 15 ліцензій за продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім

Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області протягом поточного року проведено 90 перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним

порушення, алкоголь, тютюн, ліцензія

Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області протягом поточного року проведено 90 перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. 

За результатами перевірок, ГУ ДФС у Чернігівській області прийнято рішень про застосування штрафних фінансових санкцій на загальну суму близько 942 тис гривень. 

Порушення були встановлені під час кожної перевірки, а найбільш розповсюджене – роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої. З початку року виявлено 48 таких фактів, переважно в Козелецькому, Ніжинському, Городнянському та Бахмацькому районах області. Штрафна фінансова санкція за дане порушення від 10 тис гривень.

Також мали місце факти: роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензії - 6; торгівлі алкогольними напоями на розлив для споживання на місці суб’єктами господарювання, що не мають статусу громадського харчування - 10; продаж алкогольних напоїв у заборонений час доби – 6; зберігання алкогольних напоїв у місцях зберігання не внесених до ЄДР – 8; торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами з підробленими марками акцизного податку – 5 та інші.

З початку року анульовано 15 ліцензій, на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами через порушення законодавства, а саме продаж алкоголю/тютюну особі, яка не досягла 18 років.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: