Завантаження ...
banner
banner

Розкрито подвійне вбивство

Працівники Ніжинського міського відділу міліції Чернігівщини разом з колегами з обласного УМВС розкрили «за гарячими слідами» вбивство двох жителів одного з сіл Ніжинського району.

Працівники Ніжинського міського (з обслуговуванням району) відділу міліції Чернігівщини разом з колегами з обласного УМВС розкрили «за гарячими слідами» вбивство двох жителів одного з сіл Ніжинського району.

22 жовтня до чергової частини Ніжинського міськвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення від жителя району, що в одному з будинків села, де він мешкає, знайдено мертвим місцевого жителя. А на подвір’ї будинку, де сталася трагедія — ще один труп односельця. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, згодом до неї приєдналися колеги з обласного Управління МВС, працівники оперативних підрозділів міліції, керівництво на чолі з начальником УМВС, представники прокуратури.

Під час первинного огляду обох покійників експерти виявили множинні тілесні ушкодженнями в області голови. Факт загибелі людей внаслідок тяжких травм голови підтвердила судово-медична експертиза в ході розтину трупів потерпілих.

Як розповів начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олег Демченко, працівники карного розшуку району та області провели ряд першочергових оперативно-розшукових заходів. Опитування мешканців села, перевірка піднаглядового елементу дали змогу оперативникам скерувати основні підозри на адресу 35-річного місцевого жителя. Ряд встановлених фактів вказував на те, що саме цей молодик перебував в одній компанії з потерпілими у той вечір, коли сталося вбивство.

За місцем мешкання цього чоловіка не виявилося. Працівники міліції продовжили розшукові заходи і невдовзі з’ясували, де може переховуватися підозрюваний. «За гарячими слідами» його було затримано.

Чоловік був спантеличеним тим, як швидко правоохоронці його знайшли. Фактор несподіванки спрацював на користь розслідуванню: підозрюваний не став вигадувати небилиці і відразу дав правдиві свідчення, докладно розповівши всі подробиці трагічного вечора.

За його свідченням, під час спільного вживання алкогольних напоїв між ним та двома спільниками по чарці виникла сварка. Підозрюваний, вже добряче підігрітий спиртним, розлютився та почав гамселити своїх друзяк по черзі руками та ногами по голові. Цього йому видалося мало, і він пустив у хід знайдену тут же, в хаті, дерев’яну палицю (як згодом з’ясувалося, саме удари цим знаряддям виявилися фатальними для обох жертв побиття). Одного опонента розбишака забив насмерть у хаті. Інший спробував тікати надвір, але зловмисник наздогнав його і там, завершивши свою криваву справу.

За деякий час підозрюваний відчув, як лють стихла, натомість прийшло усвідомлення скоєного. Тоді він спробував приховати сліди своєї причетності до злочину. Повернувшись до себе додому, спалив одежу у печі, переодягнувся та пішов переховуватись селом у надії, що міліція його не вирахує. Але ця надія не справдилася.

Співробітники міліції затримали підозрюваного в скоєнні тяжкого злочину згідно зі статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України і помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Відкрите кримінальне провадження за ознаками п.1 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічно.

Ведеться досудове розслідування.


mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: