Завантаження ...
banner
banner

Визначилися з родиною, яка бажає створити дитячий будинок сімейного типу

Ніжин, дитячий будинку сімейного типу

У Ніжині планують створити дитячий будинку сімейного типу. Дане питання обговорювали на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету, а також приймали рішення щодо отримання коштів з державного бюджету на придбання житла й приміщень для розвитку сімейних форм виховання наближених до сімейних та на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа або призначення їм грошової компенсації.

Читайте також У Ніжині заговорили про створення дитячого будинку сімейного типу

З рішенням цього питання не можна затягувати, адже пропозиції до Чернігівської обласної ради щодо виділення коштів на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу та для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа вже потрібно подавати. Було зазначено, що  в нашому місті на квартирному обліку перебуває таких 12 таких ніжинців.

Крім того, у перспективі вже є родина, яка виявила бажання створити дитячий будинок сімейного типу. Начальник служби у справах дітей Н. Рацин повідомила, що ця сім'я виховує трьох власних і чотирьох прийомних дітей, всі вони отримують батьківську любов і належне виховання, а матір було номіновано як Жінку року. "Цій родині можна довіряти", – наголосила Наталія Борисівна.

Міський голова А. Лінник акцентував на тому, що Ніжин другий в області по створенню подібного дитячого будинку,  в Чернігові уже створили два таких.

Озвучили суми, необхідні для придбання житла або призначення грошової компенсації для 12 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа і  на купівлю квартири для створення дитбудинку. У першому випадку вона становить 4  млн 532 тс. 48 грн, у другому – 3 млн 108 тис 368 грн.


Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: