Завантаження ...
banner
banner

«Засліпили», щоб не билася

В одному із відряджень - в селі Талалаївка Ніжинського району - ми помітили в табуні (паслась на узбіччі) корову, у якої на лобі висіла дощечка з клаптем брезенту, який закривав їй очі

корова, Талалаївка

В одному із відряджень - в селі Талалаївка Ніжинського району - ми помітили в табуні (паслась на узбіччі) корову, у якої на лобі висіла дощечка з клаптем брезенту, який закривав їй очі. 

Зупинилися запитати, за що так з бідолахою.

- Б'ється, - пояснили нам пастухи. -  На людину напала.

57-річна Наталія Рябчун якраз пригнала в табун свою годувальницю після обіднього доїння.

корова, Талалаївка

- 1 липня мені випала черга пасти корів. А це, - показує пристойний шрам і пов'язку на нозі, - сліди від удару Ласуні. Завернула її, щоб не відривалася від інших, і стала відходити. Обернулася - а вона так загрозливо нахилилася і біжить прямо на мене. Збила з ніг. Рогами роздерла мені ліву ногу. Була дуже велика гематома, яка до цих пір не пройшла. Я довго ходила з милицями. Нога все ще набрякша.

- Господарям забіяки скаржилися?

- Сказала господареві. Він заперечив: «Ми її сім років тримаємо, вона не б'ється». І в той же час: «Я тебе про неї попереджав. Чого ти до неї підходила? »Та я ж просто її завертала. І якщо вона не б'ється, навіщо ти попереджав? Словом, на лікування не дав ні копійки, ще й обматюкав мене, а мого чоловіка обізвав козлом. Однак навіщо-то прикрив їй очі, значить, я не наговорюю.

- У минулому році ця корова ще на одну людину напала, - додали пастухи. - Причому господарів вона не б'є. І чоловіків не чіпає, тільки жінок. А у нас в основному жінки і пасуть. Так хоч трохи безпечніше. 

корова, Талалаївка

З цієї «заслінкою» Ласуня бачить тільки те, що з боків і внизу. Спробувала мене розгледіти, піднявши голову. Тому про всяк випадок я занадто близько не підходила. Кажуть, корова навіть якщо не бачить, то відчуває перешкоду.

Аліна Ковальова, «Гарт» №33 (2941) від 15 серпня 2019
За матеріалами gorod.cn.ua 
Титульне фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: