Завантаження ...
banner

Невикористані субсидії повернули споживачам

На Чернігівщині більше 17-ти тисяч сімей отримали на свої рахунки залишки не використаних впродовж опалювального сезону 2018-2019 років субсидій на газ. Ці кошти споживачі зможуть побачити в квитанціях за липень. Крім того, платіжний документ міститиме відповідне роз’яснення нововведень

субсидії, газ

На Чернігівщині більше 17-ти тисяч сімей отримали на свої рахунки залишки не використаних впродовж опалювального сезону 2018-2019 років субсидій на газ. Ці кошти споживачі зможуть побачити в квитанціях за липень. Крім того, платіжний документ міститиме відповідне роз’яснення нововведень.

19 липня набули чинності зміни до Порядку розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидій, затверджений Постановою КМУ №534 від 23.08.2016 р. На підставі цього ТОВ «Чергнігівгаз збут» повернуло на особові рахунки субсидентів 24,4 мільйона гривень невикористаних впродовж опалювального сезону 2018-2019 років субсидій. Повторний перерахунок відбувся по 17174 домогосподарствах Чернігівської області.

«Незважаючи на те, що держава поки що не повернула відповідні суми на рахунок компанії, ми вже відреагували на вимоги нової Постанови КМУ і провели повторний перерахунок, – повідомив директор ТОВ «Чергнігівгаз збут» Іван Луста. – Зазначена сума не є монетизованою, тобто споживачі не зможуть отримати ці кошти готівкою. В автоматичному режимі вони списуватимуться з особового рахунку клієнтів і підуть на оплату майбутніх платежів за газ».

В компанії зазначають, що процедура повторного перерахунку призведе до зменшення дебіторської заборгованості і допоможе зняти соціальну напругу, яка виникла внаслідок неврегульованості законодавства.

Марія ПУЧИНЕЦЬ, zemlyaivolya.net
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: