Завантаження ...
banner
banner

У лікарні не вистачає нових ліжок, а скоро не вистачатиме ще й лікарів?

Кому доводилося лікуватися в Ніжинській міській лікарні, той знає, у якому стані там ліжка. Старі та древні, деколи зламані, з пружинами, які вже давно розтягнулися і говорити про повноцінний сон чи хоча б відпочинок на такому ліжку

ліжко, лікар, закупівля

Кому доводилося лікуватися в Ніжинській міській лікарні, той знає, у якому стані там ліжка. Старі та древні, деколи зламані, з пружинами, які вже давно розтягнулися і говорити про повноцінний сон чи хоча б відпочинок на такому ліжку марно.

Таку загальновідому інформацію в ході засідання сесії 29 серпня доніс депутат С. Гриценко. "Пройшовши курс лікування і перебуваючи на таких ліжках хворий не одужає, а ще й нові хвороби заробить", – наголосив депутат. "Потрібно закупити нові ліжка в лікарню", – додав він.

Міський голова А. Лінник зауважив, що лікарня кожного року подає список потреб, є там і заміна ліжок. "На лікарню потрібні сотні мільйонів гривень", – додав міський голова. Звісно, задовольнити всі потреби міський бюджет не може, тож члени бюджетної комісії обирають пріоритети.
 
Журналісти сайту mynizhyn.com звернулися за коментарем до головного лікаря міськлікарні О. Костирка. І, як з'ясувалося, ситуація ще складніша, ніж ми думали. "Чи потрібні будуть ці ліжка взагалі, коли у лікарів немає бажання працювати?, – запитав Олександр Михайлович. – Так, не вистачає ліжок. Рік тому купили 5 нових у відділення реанімації, потім ще 10. Одночасно їх ніхто не замінить. А ще не вистачає всього... Подивіться зовні на приміщення, на обладнання, з яким ми працюємо... Держава немає коштів, аби утримувати лікарів і передає нас на громади, а громади самі вирішують, чи треба їм ці 10 лікарів, чи, може, достатньо двох. Держава не повертається обличчям до лікарів, не забезпечує молодих спеціалістів житлом, не надає гідні умови праці. Лікарі нашого закладу розчаровані. Тож чи потрібні нові ліжка, коли лікарів не буде?".

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: