Завантаження ...
banner

На Ніжинщині святкують 111 День народження плантації модрин

111 років виповнилося цьогоріч плантації модрин, закладеній у минулому столітті на території Іржавського лісництва ДП «Ніжинський лісгосп». Вона зберігає цінний генетичний матеріал, тому ніжинські лісівники її особливо пильнують

модрини, Ніжинський лісгосп

111 років виповнилося цьогоріч плантації модрин, закладеній у минулому столітті на території Іржавського лісництва ДП «Ніжинський лісгосп». Вона зберігає цінний генетичний матеріал, тому ніжинські лісівники її особливо пильнують, повідомляють у ДП "Ніжинське лісове господарство".

Зібрати врожай із модрини надзвичайно важко, адже її висота сягає понад 30 м. Тож на допомогу лісівникам у 2011 році прийшли альпіністи й за допомогою спеціального спорядження дістали достатню кількість шишок для отримання посадкового матеріалу, з якого згодом були закладені нові плантації.

Цікаво, що модрина – єдине в Україні хвойне дерево, яке восени забарвлюється в золотаво-жовтий колір і скидає свою хвою. Деревина застосовується в судно- та вагонобудуванні, гідротехнічних спорудах, під час будівництва балок, стояків для шахт, на виробництві паркету, дощатої підлоги та в багатьох інших галузях.

модрини, Ніжинський лісгосп

модрини, Ніжинський лісгосп
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: