Відділення закриваються, а поштарів не вистачає: ситуація з Укрпоштою на Ніжинщині

Сьогодні, 19 вересня, у малому залі виконавчого комітету відбулось засідання Громадської ради. Одним із пунктів порядку денного була зустріч із представниками Укрпошти. Досить складну ситуацію із даним монополістом як в області, так і в Ніжині обговорюють вже давно

Сьогодні, 19 вересня, у малому залі виконавчого комітету відбулось засідання Громадської ради. Одним із пунктів порядку денного була зустріч із представниками Укрпошти. Досить складну ситуацію із даним монополістом як в області, так і в Ніжині обговорюють вже давно


Сьогодні, 19 вересня, у малому залі виконавчого комітету відбулось засідання Громадської ради. Одним із пунктів порядку денного була зустріч із представниками Укрпошти. 

Досить складну ситуацію із даним монополістом як в області, так і в Ніжині обговорюють вже давно. 

Як розповіла представник Укрпошти Тетяна Павлівна, у Ніжині раніше працювало 12 відділень пошти, зараз працює 7. Ніжинський район обслуговує 5 автомобілів. Стаціонарні відділення залишились тільки у великих селах  - це Вертіївка, Талалаївка і Лосинівка. 



"Все поступово налагоджується", - зазначила Тетяна Павлівна. Проте, як і раніше є постійна проблема із персоналом - кадрів не вистачає, бо зарплата занадто низька. Поштар отримує всього 2 тис. грн. (поштарі працюють на 0,6-0,7 ставки).

Також на засіданні Громадської ради виступили редактори ніжинських місцевих і районних газет. Основне зауваження - до підписників не доходять газети, або доходять із запізненням. Так місцеві видання втрачають своїх підписників і заробіток. Крім того, саме через Укрпошту видання часто зазнають збитків.

Як зауважили редактори, до реформування Укрпошти таких проблем не було. Редакції газет і поштарі тісно співпрацювали, рекламували один одного. Зараз ситуація категорично інша.

Зазначимо, що реформують Укрпошту лише в Чернігівській області, це так званий пілотний проект. Територія нашої області найменш заселена і відділення Укрпошти просто закривають через економічну недоцільність (чим і заводять людей, особливо похилого віку, у глухий кут). Укрпошта знаходиться на самофінансуванні і як зауважила представник даної організації, несе постійні збитки.

Члени Громадської ради вислухавши всі сторони дійшли висновку, що вирішити ці проблеми може тільки вище керівництво Укрпошти і держави. Тож погодили написати звернення у Міністерство інфраструктури України, до керівництва пошти, депутатів, уряду і президента з проханням відновити роботу закритих відділень Укрпошти і посприяти у вирішенні питань договорів між редакціями і поштою (гарантувати вчасну доставку газет) та інш.

Для подальшого лобіювання цих питань створять робочу групу.

Наталія Нікітіна




Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: