Завантаження ...
banner

На Ніжинщині газ для навчальних закладів закуповували за завищеною ціною

Ніжинською місцевою прокуратурою за результатами моніторингу системи публічних закупівель «Prozorro» виявлено порушення законодавства під час здійснення закупівель за бюджетні кошти

прокуратура, газ, навчальні заклади

Ніжинською місцевою прокуратурою за результатами моніторингу системи публічних закупівель «Prozorro» виявлено порушення законодавства під час здійснення закупівель за бюджетні кошти.

Встановлено, що однією з місцевих рад Ніжинського району у січні поточного року укладено договір на постачання природного газу для опалення шкіл, дитячих садків та інших підпорядкованих закладів та установ на суму більше 1 млн. 300 тис. грн. У подальшому між сторонами договору укладено три додаткові угоди, згідно яких ціну за одиницю товару кожного разу збільшували на 10%.

Вивченням вказаних угод встановлено, що коливання ціни товару при укладенні додаткових угод суперечить вимогам законодавства. Збільшення ціни за постачання природного газу належним чином не обґрунтовано та документально не підтверджено.

На даний час ціна на природний газ за договором вдвічі вища за ціну газу згідно прейскурантів НАК «Нафтогаз України».

Таким чином, укладення додаткових угод призвело до зайвих витрат бюджетних коштів при розрахунку за поставлений упродовж поточного року природний газ суму більше 250 тис. грн.

Реагуючи на зазначені порушення, місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Чернігівської області з позовом про визнання цих угод недійсними та стягнення з постачальника коштів, які надмірно отримані внаслідок їх укладення. На даний час позов перебуває на розгляді суду.

Робота на вказаному напрямку триває.

Ніжинська місцева прокуратура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: