Завантаження ...
banner
banner

Вулиця Московська у Ніжині стане вулицею Куліша?

Пропозицію перейменування вулиць озвучили сьогодні, 26 вересня, в ході засідання виконавчого комітету, а надійшла вона у письмовому вигляді від громадських організацій Ніжина. На думку місцевих активістів, перейменуванню та 100-річого ювілею з дня народження Ігоря Качуровського (поет родом з Ніжина)

перейменування, вулиці, П. Куліш

Пропозицію перейменування вулиць озвучили сьогодні, 26 вересня, в ході засідання виконавчого комітету, а надійшла вона у письмовому вигляді від громадських організацій Ніжина та місцевих активістів.

На думку місцевих активістів, перейменуванню підлягає ряд вулиць, а приурочить це хочуть до пам'ятних дат – 200 років від дня народження Пантелеймона Куліша та 100-річного ювілею з дня народження Ігоря Качуровського.
 
Отож, пропонують змінити:

- вулицю Московська на Пантелеймона Куліша,
- вулицю Пантелеймона Куліша на Івана Качуровського,
- Стефана Яворського на гетьмана Івана Мазепи,
- Івана Мазепи на Романа Бжеського,
- Корчагіна на Левка Лук'яненка.
 
"Перейменування – не такий простий процес і веде за собою проблеми з документацією у людей", – нагадала архітектор Вікторія Мироненко.

А  заступник міського голови Ігор Алєксєєнко акцентував на тому, що обов'язково потрібно враховувати думку ніжинців, які живуть на цих вулицях. Тому за всіма правилами перейменуванню мають передувати громадські обговорення, після яких міська рада буде приймати відповідне рішення.

Валентина Пильник
Фото з мережі
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: