Завантаження ...
banner

На Великдень порушень громадського порядку у Ніжині не було, але не обійшлося без вбивств

Під час святкових богослужінь на Великдень порушень громадського порядку у Ніжині та Ніжинському районі не було, але не обійшлося цього дня без вбивства та тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілих.

Вбивство у Ніжині коханця

Під час святкових богослужінь на Великдень порушень громадського порядку у Ніжині та Ніжинському районі не було, але не обійшлося цього дня  без вбивства та тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілих.

Святкові богослужіння в ніч з 11 на 12 квітня відбулися у місті Ніжині  та 21 населеному пункті  Ніжинського району, у 37 культових спорудах (соборах, храмах, церквах).Охорону громадського порядку забезпечували 90 міліціонерів Ніжинського міськвідділу міліції. Загалом, упродовж вихідних органами внутрішніх справ Ніжина зареєстровано 79 звернень громадян, з яких 20 мають ознаки кримінального правопорушення.

Якщо говорити окремо про Великдень, то 12 квітня Ніжинським міськвідділом міліції зареєстровано 34 звернення, левова частина яких сімейні сварки, хуліганства. Не обійшлося цього дня без бійок, на території району мали місце пожежі господарських споруд та трави, 5 повідомлень з ознаками кримінального правопорушення були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Та найжахливішим стало повідомлення мешканця міста Ніжина, який на території нежилого подвір’я виявив невідомого чоловіка без ознак життя. Вподальшому працівниками міліції по гарячим слідам було встановлено осіб причетних до даного злочину та обставини скоєного. Як виявилося, 11 квітня близько 23 години мешканець міста Ніжина 1975 р.н. запідозривши дружину у зраді, вирішив розібратися з «конкурентом» та покликав на допомогу раніше судимого товариша 1987 р.н. Останні перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, завдали потерпілому множинних ударів руками в область голови та тулубу, чим спричинили тілесні ушкодження у вигляді множинних переломів ребер зліва, закритої внутрішньочерепної травми голови з переломом склепіння черепу та носа. Після того як чоловік втратив свідомість, зловмисники перемістили його тіло з проїзджої частини на територію покинутого господарства та пішли відзначати свято Великодня.

Потерпілий від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці події. По даному факту Ніжинським МВ УМВС відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство групою осіб).12.04.2015 року за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, в порядку ст. 208 КПК України правоохоронцями було затримано підозрюваних у вбивстві та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Тепер горе-товаришам загрожує до 15 років позбавлення волі або ж довічне позбавлення волі. Триває слідство.

Також 12 квітня від отриманого напередодні ножового поранення в область поперекової ділянки тулубу помер ніжинець 1968 р. н. Правоохоронці встановили, що 11.04.2015 року дружина 1972 р.н. після спільного розпиття спиртних напоїв під час чергової сварки спричинила чоловіку проникаюче ножове поранення в область поясниці. На Великдень від отриманих ушкоджень, не приходячи до свідомості від гострої крововтрати в реанімаційному відділенні потерпілий помер.  По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 кримінального кодексу України( тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого).Жінці може загрожувати до 10 років позбавлення волі. Триває слідство.

Ст. інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями Ніжинського МВ УМВС
Тетяна Дахно

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: