Завантаження ...
banner

Поліція інформує про початок місячника добровільної здачі зброї

Починаючи з першого жовтня на всій території Чернігівської області, у тому числі на території обслуговування Ніжинського відділу поліції, проводиться місячник добровільної здачі зброї

поліція, місячник добровільної здачі зброї

Починаючи з першого жовтня на всій території Чернігівської області, у тому числі на території обслуговування Ніжинського відділу поліції, проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів, який триватиме до тридцять першого жовтня. 
 
Протягом вказаного періоду громадяни, які мають будь-які придбані нелегально вибухові пристрої, боєприпаси, а також вогнепальну зброю - можуть добровільно здати їх до Ніжинського відділу поліції, при цьому уникнувши кримінальної відповідальності. Громадяни, які мають незареєстровану зброю, за умов які не суперечать відповідним вимогам законодавства України, можуть зареєструвати її та цілком легально використовувати у межах дозволених чинним законодавством.

Не зважаючи на те, що минуло лише кілька днів від початку заходів, троє ніжинців вже скористалися можливістю у законний спосіб «позбутися» зброї та здали до поліції 2 гладкоствольні та 1 нарізну мисливські рушниці. 

Вже вкотре нагадуємо!

За незаконне зберігання, носіння, перевезення та використання вогнепальної, холодної, травматичної та газової зброї, набоїв чи інших вибухових матеріалів громадяни несуть адміністративну та кримінальну відповідальність. У відповідності до ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. Таким чином при добровільній здачі незареєстрованої зброї власник звільняється від відповідальності та отримує можливість її законно зареєструвати на себе або на своїх родичів.  

За додатковою інформацією звертатися у відділ контролю обігу зброї у сфері дозвільної системи Ніжинського відділу поліції або за тел. 046-312-30-48, 068-469-52-39.

Сектор превенції Ніжинського відділу поліції 

поліція, місячник добровільної здачі зброї
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: