Завантаження ...
banner

То бронхіт, то пневмонія. Казали, це перехідний період. Коли дитина опухла, виявили рак

Восьмикласник ніжинської школи №17, син Юлії Постнікової 13-річний Микита разом з мамою зараз у «Охматдиті». Київській багатопрофільній дитячій лікарні. У підлітка онкохвороба — неходжкінська лімфома

Постіков Нікіта, допомога

Восьмикласник ніжинської школи №17, син Юлії Постнікової 13-річний Микита разом з мамою зараз у «Охматдиті». Київській багатопрофільній дитячій лікарні. У підлітка онкохвороба — неходжкінська лімфома.

Микита був звичайною дитиною. Навчався, бігав, стрибав, грав у футбол. Нині він не виходить з палати. Ніхто з онкохворих з палат не виходить, щоб не підхопити інфекцію. Хіба що у гарну погоду можна надягти маску і погуляти. Подихати свіжим повітрям, помилуватися світом.

15 жовтня буде рік, як дитина мучиться по лікарнях.

— Вісім місяців ми в «Охматдиті», — розказує телефоном Юлія Постнікова. — Чотири місяці лежали в Чернігівській обласній лікарні, лікуючий лікар-гематолог Єгор Павленко.

До лікарень хлопчик приблизно рік хворів удома.

— То бронхіт, то пневмонія, — згадує мама. — То у грудях болить. Непритомнів. Лікарі казали, перехідний період. Потім дитина опухла. Зробили рентген. У середостінні (у грудині біля серця і легень) виявили пухлину 15 сантиметрів. Не повірили. Думали, апарат зламався.

Утворення є і зараз, але менше. Капали хімію. Було, що і 4-5 днів поспіль вводили ліки. Такі сильні, що слизова горіла. Бувало, місяць від хімії відходив. Але зрештою лікарі сказали, що без операції не обійтися. Потрібна пересадка кісткового мозку. Трансплантацію роблять за кордоном.

По інтернету познаходила десятки закордонних клінік. Понаписувала листи, що нам потрібна операція, вислала документи. Нас готові прийняти у Німеччині. Вартість обстеження та операції 300 тисяч євро. Майже 8 мільйонів гривень. У нас є 260 тисяч гривень.

Збирали громадою, — продовжує Юлія Олексіївна. — Відгукнулися родичі, колеги, школа, знайомі і незнайомі ніжинці. Я зараз на лікарняному по догляду за дитиною. Працювала у Броварах у «Терміналі» (великий торгово-розважальний центр). Діма, чоловік, працював на ніжинському підприємстві «Паритет-К» на виробництві сейфів. Звільнився. То до нас треба приїхати. То за донькою наглядати, їй чотири роки. То на підробітках, як знайде замовлення по будівництву.

Читайте також: Ніжинців просять долучитися до благодійної акції, щоб врятувати життя Постнікова Нікіти

На збір коштів хворій дитині лікарі дають кілька місяців.
 
Карта «ПриватБанку» для допомоги: 5168 7573 5796 5542, Юлія Олексіївна Постнікова.

Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №40 (1742), 3 жовтня 2019 року
gorod.cn.ua, фото з мережі Facebook
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: