Завантаження ...
banner
banner

Ніжинець розвиває ягідний бізнес

Бог зробить лише те, що зроблено нашими руками. Саме так свого часу розпочинав свій ягідний бізнес Андрій Білий з дружиною під Ніжином. П’ять років тому вони обробляли гектар землі, зараз - вже 40. Вирощують полуницю, ожину, обліпиху

ягоди, Чернігівщина

Бог зробить лише те, що зроблено нашими руками. Саме так свого часу розпочинав свій ягідний бізнес Андрій Білий з дружиною під Ніжином. 

П’ять років тому вони обробляли гектар землі, зараз - вже 40. Вирощують полуницю, ожину, обліпиху та малину. З часом створили сільськогосподарський обслуговуючий кооператив "Дари Чернігівщини". 

Наразі 12 фермерів разом з "Ніжинагроінвест" об’єдналися в СОК "Дари Чернігівщини" аби прокласти ягідну дорогу на європейський ринок. І це у них вийшло. За останні два роки на ринки ЄС експортували майже півтори тисячі тон заморожених ягід місцевого виробництва. Збудували сучасний цех шокової заморозки. Спочатку мінус 38 градусів, потім зберігання при мінус 20.

Ця технологія дозволяє отримати ідеальну за своїми характеристиками продукцію. Сьогодні тут за добу заморожують вісім тон ягід, найближчим часом виходять на 20 тон.   Вартість холодильного комплексу більше 30 мільйонів гривень, з державного бюджету компенсували два з половиною. Наразі "Ніжин Агроінвест" єдине підприємство із заморозки ягід у північному регіоні України. Вони готові співпрацювати з фермерами з Чернігівської, Полтавської, Сумської та Київської областей в рамках СОК, бо тут є технологія і партнери за кордоном. Така кооперація дозволить створити нові робочі місця на селі, впевнений Андрій Білий.

СОК забезпечить швидкий та потужний розвиток регіонів, особливо таких сільгоспорієнтованих, як Чернігівський. "Ягідництво створить швидкі робочі місця в селах і дасть можливість людям на своїй землі заробляти нормальні гроші", – впевнений фермер з Ніжина.

Джерело: newch.tv
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: