Завантаження ...
banner
banner

День цивільного захисту у ЗОШ №16. Фото

15 квітня, з метою підвищення знань та практичних навичок щодо дій у надзвичайних ситуаціях пройшов відкритий «День цивільного захисту» у Ніжинській гімназії №16 за участю рятувальників та представників влади

16 школа Ніжин

У наш час людство переживає важливий критичний період своєї історії – період небаченого досі зростання негативних чинників, які загрожують існуванню цивілізації.

У сучасних умовах проблемою державної та суспільної значущості стає забезпечення безпеки життєдіяльності населення, збереження головної цінності – її громадян, їхнього здоров’я і життя. Кожен з нас має право на захист свого життя і здоров’я  від наслідків аварій, катастроф, пожеж і будь-якого стихійного лиха.
 
Сьогодні гарантом цього права виступає держава, створивши систему цивільного захисту. Саме цивільний захист ставить за мету  захист населення від небезпечних наслідків екологічних, техногенних, природних і воєнних катастроф.
 
Цивільний захист оповіщає населення про загрозу і виникнення різних надзвичайних ситуацій, організує життєзабезпечення людей під час катастроф, проводить рятувальні роботи в районах лиха і осередках ураження, навчає населення вмінням застосовувати засоби індивідуального захисту і правильно діяти в надзвичайних ситуаціях.
 
Статистика свідчить, що 80% аварій і катастроф відбувається через свідомі чи несвідомі дії людини. Головною причиною такого становища є все ж таки низький рівень обізнаності населення щодо існуючої небезпеки у сучасному світі.
 
15 квітня, з метою підвищення знань та практичних навичок щодо  дій у надзвичайних ситуаціях пройшов відкритий «День цивільного захисту» у Ніжинській гімназії №16
 
Групою управління з підготовки та проведення даного заходу  було розроблено план проведення «Дня ЦЗ» , який включив в себе різнопланові заходи: загальношкільна лінійка , яка дала старт цьому незвичайному дню і на якій були поставлені основні задачі; відкриті уроки та виховні заходи «Сам собі рятівник», « Дії під час пожежі», « Вогонь – друг, вогонь ворог», перегляд навчальних кінофільмів та інші. Кульмінаційним моментом було відпрацювання практичних дій по  евакуації всіх учнів і працівників гімназії , гостей з приміщення школи в підвальне приміщення в разі виникнення НС.
 
Для проведення навчальних тренувань та демонстрації практичних дій при НС були запрошені команда турцентру  під керівництвом І.О. Гребєннікова, працівники служби пожежної безпеки під керівництвом Мороз Я.Г. та швидка допомога 102. Першу долікарняну допомогу умовно потерпілим надали учні гімназії, продемонструвавши свої вміння і знання, отримані  під час уроків. 
16 школа Ніжин
 
Незважаючи на несприятливі погодні умови, учні гімназії з задоволенням спілкувалися з командою представників МЧС на чолі з Коробкою І.М., адже не завжди випадає нагода приміряти на себе спеціальне обладнання та поспілкуватися зі справжніми рятівниками. Підсумували продуктивність і наголосили на необхідності проведення подібних навчальних тренувань заступник начальника управління освіти Пономаренко Н.О. та представник виконавчого комітету м. Ніжина Чернишов Г.Г.
 
Ставши членом Європейської спільноти, Україна з-поміж багатьох юридично-правових зобов’язань взяла на себе обов’язок забезпечити громадянам безпечні та здорові умови життєдіяльності. Але ми й самі повинні вміти про себе подбати.
 
Чим раніше ми з вами вивчимо основні принципи самозахисту та усвідомимо відповідальність за дії в період будь-якого лиха, тим ефективнішими будуть результати, отже, меншими будуть людські жертви.

Життя – це найвища цінність. Бережімо його!
 
Відділ відділу НС та ЦЗН виконавчого комітету Ніжинської міської ради
 
16 школа Ніжин

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

16 школа Ніжин, сховище

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: