Завантаження ...
banner

Сміття та будматеріали у Ніжинській міській лікарні возить кобила Ластівка

Ексклюзивним транспортом, єдиним на всю область, можуть похвалитись у Ніжинській міській лікарні. Це кобила Ластівка. Її придбали тут два роки тому замість колишньої, Галки. «Вісник Ч» писав про цю ротацію у 2017 році

кобила Ластівка, міська лікарня

Кобила Ластівка разом з візником Дмитром Ващенком працюють у Ніжинській міській лікарні

Ексклюзивним транспортом, єдиним на всю область, можуть похвалитись у Ніжинській міській лікарні. Це кобила Ластівка. Її придбали тут два роки тому замість колишньої, Галки. «Вісник Ч» писав про цю ротацію у 2017 році. Але тоді у лікарні ще думали: може, все ж придбати мотоблок? Адже з ним менше мороки. А Ластівка ще й норовлива.

— Подумали-подумали, та все ж вирішили зберегти традицію, — говорить Дмитро Потороча, заступник головного лікаря з адміністративно-господарської частини Ніжинської міської лікарні. — Та й мотоблок майже удвічі дорожче обійшовся б. Галку тоді продали за 7,5 тисячі, Ластівку у Наумівці Ніжинського району придбали за 15.

Змінили й візника на молодшого. Тепер конякою керує 37-річний ніжинець Дмитро Ващенко. Кажуть, професіонал.

— Удома маю своїх троє коней. Ними й заробляв. Два роки, як у лікарню влаштувався, — притримує коняку Дмитро. — Бідова. Але в основному слухається. Кобила молода. Усього сім років. Я її годую, розчісую, за щепленнями слідкую.

— Які завдання у Ластівки?

— Зараз листя вивозимо, — показує на повен віз жовтого листя. — Щебінь, пісок — все, що по будівництву треба. Відходи з харчоблоку.

— Що їсть Ластівка?

— Сіно, овес.

— Самі заготовляєте?

— Хіба траву на початку літа косимо. А так усе купують. Моркву-бурячок з харчоблока дають.

Марина Забіян, тижневик «Вісник Ч» №43 (1745), 24 жовтня 2019 року
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: