Завантаження ...
banner
banner

Вбивство лося: поліція порушила кримінальне провадження

2 листопада, на околицях села Омбиш, в угіддях ДП «Борзнянський лісгосп» сталося вбивство молодої статевозрілої самиці лося! Місцеві бачили в болоті трьох лосів, яких гнали мисливські собаки

лось, мисливці, вбивці

2 листопада, на околицях села Омбиш, в угіддях ДП «Борзнянський лісгосп» сталося вбивство молодої статевозрілої самиці лося! Місцеві бачили в болоті трьох лосів, яких гнали мисливські собаки. Через деякий час пролунали постріли, а ще за кілька хвилин побачили пораненого самця, з грудей якого юшилась кров!

Про це у Facebook повідомляє Віталій Назаренко.

На місце події виїхали працівники поліції, рейдова бригада Борзнянського лісгоспу, та їх колеги з ДП «Ніжинський лісгосп», яких попросили про допомогу. Прибувши в зазначене місце, охоронці природи знайшли вбиту лосицю. В цьому ж урочищі затримано дві групи мисливців, з числа жителів Омбиша та Петрівки.

Пошуки пораненого самця, про якого повідомляли місцеві селяни, тривали до ночі, однак результатів не принесли. Дуже шкода, але, швидше за все, і ця особина червокнижного виду теж загине.

Наразі, поліцією порушено кримінальне провадження за незаконне полювання.  Лось - червонокнижна тварина і за її вбивство передбачено штраф 130 тисяч гривень. Однак цього замало, за браконьєрство має бути передбачено ув'язнення, як у всіх цивілізованих країнах.

лось, мисливці, вбивці

лось, мисливці, вбивці
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: