Завантаження ...
banner

Знову нововведення: як тепер будемо отримувати субсидію?

Що змінилося у програмі житлових субсидій із жовтня місяця 2019 року? Саме про це на розширеній міжвідомчій нараді розповіла начальник Управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч

субсидія, отримання

Що змінилося у програмі житлових субсидій із жовтня місяця 2019 року?

Саме про це на розширеній міжвідомчій нараді розповіла начальник Управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч.

Продовжує існувати дві форми надання монетизованої державної соціальної допомоги - це готівкова і безготівкова. 

Безготівкова форма субсидії - це перерахування субсидії Ощадбанком до підприємств надавачів послуг. Тепер люди мають самостійно враховувати кошти, які направив Ощадбанк, при сплаті за житлово-комунальні послуги (раніше цим займались підприємства надавачі послуг). Банк, перерахувавши субсидію, направляє людині смс-повідомлення в якому інформує про стан розрахунків.

Готівкова форма субсидії фінансувалася безпосередньо Міністерством соціальної політики. І використовувався для цього пенсійний фонд України, що не властиво для пенсійного фонду, а також грошові перекази надходили людям через Ощадбанк.

З 1 жовтня і нарахування і виплату готівкових субсидій буде здійснювати місцеві управління праці та соціального захисту населення. Це також нова для управління функція.

Як за жовтень місяць люди отримають готівкові субсидії?

Якщо отримувач субсидії пенсіонер, то Пенсійний фонд надав управлінню номери банківських рахунків пенсіонерів на які вони отримують пенсію та номери поштових відділень, куди спрямовується пенсія. Саме на ці рахунки і поштові відділення управління і спрямує нараховану субсидію. 

Щодо отримувачів субсидії, які не є пенсіонерами і які до цього отримували субсидію у вигляді грошових переказів через Ощадбанк, якщо у цих отримувачів немає відкритих рахунків у будь-якому банку, то субсидія спрямується на поштові відділення. Щоб отримати субсидію на пошту потрібно буде прийти особисто. 

Тобто для зручності отримання субсидії особам, які не є пенсіонерами, потрібно мати рахунок у банку і повідомити про це управління праці, а саме занести у кабінет №2 виписку з банку про ваш рахунок.

Проплату субсидій за жовтень планують здійснити вже цього тижня.

Про призначення субсидій людей будуть інформувати двічі на рік: після призначення субсидії на неопалювальний період з травня по вересень включно і на опалювальний період з жовтня по квітень включно. Управління буде надсилати отримувачам субсидії смс-повідомлення на мобільні телефони, які вони зазначили у своїх заявах. 

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: