Завантаження ...
banner
banner

Питання про виділення депутатам коштів ще будуть вивчати

На бюджетній комісії сьогодні, 16 грудня, секретар ради Валерій Салогуб презентував проект рішення про виділення депутатам міськради у наступному році грошей на виконання доручень виборців. Валерій Володимирович наголосив

бюджетна комісія, кошти, каденція

На бюджетній комісії сьогодні, 16 грудня, секретар ради Валерій Салогуб презентував проект рішення про  виділення депутатам міськради у наступному році грошей на виконання доручень виборців. Валерій Володимирович наголосив, що ініціатори такої пропозиції – група депутатів.

Нагадаємо: на сьогоднішній день у Ніжинській міській раді працює  36 депутатів.

Подібна програма вже діє в Прилуках та Чернігові. Суть її в тому, що депутат поквартально отримує 
на руки певну суму коштів й надає або матеріальну допомогу виборцям, або вкладає їх у покращення благоустрою населеного пункту.

Кошти  матимуть цільове призначення і виділятимуть їх з міського бюджету.

Цю тему підіймали ще на недавньому сесійному засіданні, тоді, між іншим, було зазначено, що хтось із депутатів за час каденції на своєму виборчому окрузі зробив чимало, а хтось – жодної справи. От і сьогодні пропозиція викликала різні думки.

Так, Констянтин Смалій зазначив: "Ідея непогана, але по місту і так існує багато проблем з коштами. От якби усі ці кошти спрямувати на якесь конкретне вирішення питання, то було б більше користі". 

Андрій Гомоляко назвав виділення коштів депутатам недоцільним. 

Депутат Юрій Хоменко зауважив, що питання потрібно довивчити і розглянути  разом з міським головою та головами фракцій. Пропозицію підтримали. 

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: