Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині хлопчик, граючись, ледве не спалив будинок

У Чернігівській області через пустощі із сірниками 8-річного хлопчика сталася пожежа житлового будинку. Про це повідомляє пресслужба ДСНС. 29 грудня о 16:20 до Служби порятунку "101" у Борзнянському районі надійшло повідомлення про пожежу

дитина, сірники, розваги, пожежа

У Чернігівській області через пустощі із сірниками 8-річного хлопчика сталася пожежа житлового будинку. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

29 грудня о 16:20 до Служби порятунку "101" у Борзнянському районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в приватному господарстві у с. Плиски, що за 25 км від райцентру.

До місця пригоди оперативно за викликом прибув черговий караул 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Чернігівській області та місцева пожежна команда. В цей час полум'ям був охоплений дах житлового будинку. А також вогонь поривами вітру швидко міг підібратися до розташованої поруч господарчої споруди.

Спільними діями вогнеборці о 17:05 локалізували, а о 17:30 остаточно ліквідували пожежу.

В ході розслідування з`ясувалося, що причиною пожежі ймовірно послужили пустощі з сірниками 8-річного сина господаря. В той час, коли батьки перебували в будинку, хлопчик скориставшись безконтрольністю дорослих вигадав на веранді небезпечні ігри з сірниками, де поруч знаходились каністри з бензином.

На щастя, дитина не постраждала. Полум'ям пошкоджено перекриття на площі 25 кв.м та внутрішнє облицювання стін на площі 15 кв.м.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до батьків з проханням не залишати дітей без нагляду та частіше контролювати їх розваги. Виховуйте у малечі навички культури безпечної поведінки при поводженні з вогнем, електричними, газовими та іншими приладами. Легкозаймисті речовини (спирт, спиртовмісні рідини, лаки, фарби, розчинники, бензин, олію та ін.) потрібно зберігати в недоступному для дітей місці. 

Пам’ятайте, безпека ваших дітей залежить, насамперед, від вас самих!

Центральне фото з мережі, решта пресслужба ДСНС

дитина, сірники, розваги, пожежа

дитина, сірники, розваги, пожежа

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: