Завантаження ...
banner
banner

Платіжки за тепло: цьогорічна зима зробила ніжинцям приємний сюрприз

Тепла зима має свої плюси… Один із них в тому, що платити за тепло ніжинці будуть менше. Принаймні, за грудень. Після того, як Кабінет Міністрів прийняв відповідну постанову про зміну нарахувань у платіжках за тепло

зима, тариф, платіжки

Тепла зима має свої плюси… Один із них в тому, що платити за тепло ніжинці будуть менше. Принаймні, за грудень.  Після того, як Кабінет Міністрів прийняв відповідну постанову про зміну нарахувань у платіжках за тепло у зв’язку зі змінами вартості газу, у стінах Ніжинського міськвиконкому було проведено нараду, на якій дали доручення ТОВ «НіжинТеплоМережі» розробити відповідні розрахунки, щоб виконати цю постанову.

На сьогоднішньому засіданні виконкому т. в. о. директора Любов Ісаєнко прозвітувала:  «У зв’язку з тим, що грудень був значно тепліший, ніж завжди, ми по плану повинні були продати 13 тисяч  133 мега калорій, а по факту продали 10 тисяч 260, тобто ми не додали 21, 2% у зв’язку з погодними умовами. 

Відповідно до постанови Кабміну, ТОВ «НіжинТеплоМережі», проаналізувавши ситуацію на підприємстві, прийняло рішення: зробити перерахунок повернення населенню плати за тепло у розмірі 14%. Таким чином, кожен споживач у квитанції за грудень буде бачити нарахування по тарифу і зменшення нарахування на 14%. (Наприклад: якщо  нарахування 1000 грн, то на 140 грн. буде менше). Наказ по підприємству вже підписаний, друк квитанцій почнемо сьогодні. Окремим рядком буде написано роз’яснення для споживачів».

Любов Миколаївна також зазначила, що в Чернігові роблять перерахунок на 9,6%, а Прилуки ще не прийняли рішення.

«Якщо говорити про грошовий еквівалент, тобто наскільки підприємство зменшить нарахування, то ця сума складає 2 млн. 688,5 тис. грн», – додала Л. Ісаєнко

Отож, кожен споживач у квитанції за тепло за грудень побачить зменшення нарахування, при тому, що тариф не змінюється. Це – лише у зв’язку зі зміною ціни на газ для підприємства.

Міський голова Анатолій Лінник підкреслив: «Кожного місяця вартість газу буде встановлюватися окремо. За грудень маємо 14%, але ж ми ще не знаємо, якою буде ціна в січні. Коли буде відома січнева вартість газу, то, відповідно, в лютому буде зроблено новий перерахунок». 

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: